kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tom Ford, Ortadoğu kültürüyle tanıştı.

Arapları Tom Ford giydirecek

Yaprak ARAS ŞAHİNBAŞ
22.12.2007
'Lüksün şeyhi' Majed Al-Sabah'ın yeni projesi, 'stil sahibi' Arap erkeklerine 'Tom Ford' giydirtmek. Sınırlı sayıda üretilecek Ford imzalı 'geleneksel dişdaşalar' Villa Moda'larda satılacak..
Tom Ford, nice başarılara imza attığı Gucci'den ayrıldığında, moda dünyası öyle paniğe kapılmıştı ki lüks sektörünün geleceği bile tartışılır olmuştu. Neyse ki korkulan gerçekleşmedi ve modanın taçsız prensi, bir yıl uzak kaldığı 'sahalara', kendi markasını kurarak hızlı bir dönüş yaptı. Gözlükleri ve provokatif ilanlı parfümleri 'çok satanlar' listelerini zorlayadursun, New York Madison Avenue mağazasıyla beraber Ford'un asıl ilgi alanının, lüks erkek giyimi olduğu ortaya çıktı. Üç katlı butiğinde hem hazır giyim hem de randevuyla özel dikim hizmeti veren Ford'un kendini New York veya ABD'yle sınırlamasını beklemek ise büyük hata olurdu. Nitekim Ford, daha kendi giyim markasını bile yaygınlaştırmadan, soluğu Arap Yarımadası'nda aldı. Yeni projesi ise 'lüksün şeyhi' olarak tanınan Majed Al-Sabah ile 'stil sahibi' Arap erkeklerine, özel 'dişdaşa'lar (dishdasha) üretmek... Ortadoğu'nun Harvey Nichols'ı olarak bilinen Villa Moda zincirinin sahibi Al-Sabah, Kuveyt emirinin kuzeni ve Ford'un eski arkadaşı... Arap erkeklerinin geleneksel kıyafeti 'dişdaşa'lar, Ortadoğu kültürünü yakından tanımayanlara bir şey ifade etmese de Araplarca 'rahatlık, stil ve zarafet'in simgesi olarak kabul ediliyorlar. 'Dishdasha by Tom Ford' projesiyle bir Doğu-Batı sentezi yaratacak olan Şeyh Majed Al- Sabah, sorularımızı yanıtladı...

- Tom Ford ile 'lüks dişdaşa'lar üretme fikri nereden çıktı?
- Tom'la, Gucci günlerinden beri iyi arkadaşız. Düşünce kimyalarımız çok benziyor. Tom Ford imzalı dişdaşa üretme fikri, benden çıktı. Tom'un moda dünyasındaki yeni konsepti, kişiye özel; ısmarlama kıyafetler ve takım elbiseler hazırlamak üzerine... Dişdaşalar da kişiye özel dikildiği için, Tom Ford'un elinden çıkacak dişdaşaların, harika bir fikir olduğunu düşündüm.

- Projeniz şu anda hangi aşamada?
- Dişdaşaların dikimi, İtalyan üreticiler için çok karışık ve zor. Bu yüzden de ilk etapta sınırlı sayıda üretmeye karar verdik. Öncelikle Kuveyt ve Katar pazarı için 112'şer adet dişdaşa hazırlayacağız. Renkleri beyaz olacak ve tek bir model üzerinde yoğunlaşacağız. Markanın ismine henüz karar vermedik, ama isminde 'Tom Ford' geçeceği kesin. Nisan ayından itibaren Kuveyt ve Katar'daki Villa Moda'larda satışa çıkacaklar. Bir sonraki sezondan itibaren de ısmarlama modeller yapmaya başlayacağız. Dişdaşaların modelleri, kesimleri ve kumaşları, satılacakları ülkenin hava şartlarına ve hayat tarzına göre farklılıklar gösterecek.
Haberin fotoğrafları