kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Satıyorum, satıyorum, sattım!

Esra ÇORUH
22.12.2007
Açık artırmalar, piyasada bulunmayan bir şeye sahip olabilmenin en iyi yollarından biri. Bu satışlarda istediğiniz ya da bir türlü arayıp bulamadığınız bir ürüne sahip olablirsiniz. Moda tutkunları da artık açık artırmalarda yok satan ürünlerin peşinde.....
Moda gelip geçici olabilir ama birtakım ürünler var ki, senelerdir hep moda ve bundan sonra da öyle olacak. Örneğin Hermes Birkin çanta... Durum böyle olunca açık artırmalarda antika parçaların, kıymetli tabloların arasında Hermes çantalar da satılıyor. Özellikle Amerika'da düzenlenen açık artırmalarda Hermes çantalar için 24 bin dolar ödenmesi büyük bir sürpriz olarak görülmüyor. Ne de olsa senelerce beklemek yerine hemen sahip olabilmek söz konusu... Hermes butiklerinde 7500 dolar etiketli olan Birkin çantalara hemen sahip olabilmek imkânsız. Tamamı el yapımı olan Hermes Birkin çantayı üretmek haftalar alıyor. Listeye yazılmanız ve senelerce beklemeniz gerekiyor. Durum böyle olunca da çantaya üç katı fiyata hemen sahip olabilmek için açık artırmaların yolunu tutan moda tutkunları var!

REKOR FİYATLAR
Chicago'da son ayda üç tane Hermes Birkin çantanın açık artırmada satılması yetkilileri şaşırtmış. Açık artırmada birçok kişinin çanta için artırma yapması da bu çantaya olan yoğun ilginin bir başka kanıtı! Ancak moda tutkunlarının açık artırmalarda peşinde oldukları sadece Hermes çantalar değil. Gerçek vintage parçalar, ünlülerin kıyafetleri, hatta eski, referans olabilecek kitaplar da bu açık artırmalarda yer alıyor. New York'ta açık artırmalarıyla ünlü Doyle, vintage kıyafete merak duyanların takip ettiği ve dünyadan birçok kişinin katıldığı bir müzayede evi. Gloria Swanson, Bette Davis'in haute Couture koleksiyonlarını, Rock Hudson'ın gardrobundaki kıyafetleri satışa sunmuş ve kıyafette de rekor fiyatlara çıkabileceğini kanıtlamış. Örneğin Doyle'ın rekor satışlarından biri de 1888 yılında üretilen Charles Frederick Worth tasarımı bir gece kıyafeti, 2001 yılında açık arttırmada 101.500 dolara alıcı bulmuş! Doyle, Hermes Birkin çanta için de 2004 yılında rekor bir satış yapmış: 64.800 dolar!
Haberin fotoğrafları