kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ödülünü Prof. Dr, Mustafa Erdoğan Sürat'ten alan İbo, törende duygusal anlar yaşadı.

Diplomasız İbo'ya doktorluk unvanı!

ÖZLEM AVCI
İlkokul mezunu olduğunu sık sık dile getiren İbrahim Tatlıses, üniversite bitirmeden 'doktor' oldu! Ünlü sanatçıya 'İmtiyaz Doktoru' unvanı verildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Diplomasız İbo'ya doktorluk unvanı!
Yıllar önce, "Urfa'da Oxford vardı da biz mi okumadık!" diyerek 'cehaletini' eleştirenlere 'sıkı' bir yanıt veren İbrahim Tatlıses, sonunda üniversite okumadan doktor oldu! Ünlü şarkıcı, 'Türk müziği bölünmez' ilkesini yaşattığı için 'İmtiyaz Doktoru' ödülü aldı. İbo'nun; Elton John, Michael Jackson ve Beatles'tan sonra ilk kez bir Türk olarak bu unvana layık görüldüğü belirtildi.

UZUN UZUN KONUŞTU

Önceki gün Tatlıses Şirketler Grubu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde İbrahim Tatlıses'e ödülünü; Gulf-Trio ve Saudi-Trio Toplulukları'nın maestro profesörü Dr. Mustafa Erdoğan Sürat verdi. Törende uzun bir konuşma yapan İbrahim Tatlıses, Prof. Dr. Sürat'in araştırmacı bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

SADECE ŞARKICIYIM

* Hocamla üç ay önce tanıştık. Bana layık görülen bu ödül çok önemli. Bu unvana layık olmak gerekiyor. Bana kalırsa benden önce çok daha önemli insanların alması gerekirdi. Ben kendimi ses sanatçısı sınıfına hiç sokmadım. Ben şarkı söylüyorum; şarkıcıyım.

KARŞIMIZDAKİ ENGEL

* Halka hizmet eden, halkın güvenini ve sevgisini kazanan birçok sanatçı hâlâ ne yeşil pasaporta, ne de kırmızı pasaporta sahip! Bu eksiklik biz yurtdışına giderken engel olarak çoğu kez karşımıza çıkıyor.

HALKIN GÖBEĞİNDEYİZ

* Biz halktan çok mu üstünüz? Tabii ki hayır ama halk bize o değeri verdiği için böyle konuşuyorum. Ben hiçbir zaman kendimi halktan soyutlamadım. Biz onların tam göbeğindeyiz, kalplerinin içindeyiz."