kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

"Var mısın Yok musun?" niye tuttu?

Acun Ilıcalı'nın, "Var mısın Yok musun?" yarışması niye bu kadar tuttu? Konunun üzerinde biraz kafa yordum. İşte vardığım sonuçlar:
* Bu yarışmada para kazanmak için bilgiye, görgüye, deneyime ihtiyaç yok. Yani tam bizim insanımıza göre. Az emek, çok para!
* Bizler pazarlığı çok severiz. Yarışma, Bankacı Hamdi ile yarışmacılar arasında gelişen pazarlık üzerine kurulu. Gündüz pazarda kazıklanan, akşam ekran karşısında acısını çıkarmaya çalışıyor.
* Bizim ticaret anlayışımız genelde "sıfır maliyetle voliyi vurmak"tan ibarettir. "Hiç" paraya aldığımız boş bir kutuyu, Hamdi Bey'e "çok" paraya satmak, hangimizin rüyasını süslemez ki?
* Yarışma herkese "hayal kurma şansı" veriyor. Hem stüdyodaki gerçek yarışmacılar hem de ekran başındaki sanal yarışmacılar "500 bin YTL bana çıksa ne yapardım?" diye gözlerini uzaklara daldırıyor.
* Ekran başında; hortumlanan bankanın mağdurları, kredizedeler, offshore'zedeler, kredi kartı batağında bocalayanlar olmak üzere çok sayıda canı yanmış insan var. Hepsi de yüreklerini birazcık soğutmak için Bankacı Hamdi'nin geceyi zararla kapatmasını dört gözle bekliyorlar.