kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Vay Tarkan Vay!

Tarkan'a bayılıyor muyuz? Evet! Yeni albümünü dört gözle bekledik mi? Kesinlikle! Peki umduğumuzu bulduk mu? Maalesef! Aradık, taradık, şarkıları bir daha, bir daha başa sardık, fotoğraflarına bakakaldık da bulamadık. Sonra da sormadan duramadık; "Bu şarkı sözleriyle nereye kadar ey Tarkan?"

KAFİYELER GÖTÜRSÜN!
'Yakalarsam muck muck', 'Kuzu Kuzu', 'Dudu Dudu', 'Hüp' zamanında tuttu ya; yollarına gül dökülesi starımız dinleyicisine yine vermeye çalışmış coşkuyu işte. Uygun adım ileri, dayamış 'Vay Anam Vay'ları, 'Dilli Düdük'leri, 'Hop Hop'ları falan. İyi de diyelim 'Kuzu Kuzu' falan sıkı şarkıydı. Ya bunlar? Seneler sonra insan Tarkan albümü dinlerken 'Kıyamam ağlama karaları bağlama' kıvamında 'kafiyem olmadan asla' parolalı şarkı sözleriyle karşılaşınca; ağzında kabak tadıyla boş boş etrafına bakınmadan edemiyor. Hey kafiyeler götürsün. Üstelik de müzikler ve düzenlemeler 90'lardan kalma! Çok üzücü! Çok bayat! Bu hızla giderse korkarım bir dahaki albümde şöyle sözler yazacak Tarkan: 'Gel yanıma şöyle/ Tut elimi böyle/ Uzak durma öyle/ Derdini söyle...'

NEDEN GELİŞEMİYOR?
Nakarata da 'Top top', 'Kop kop', 'Küt küt', 'Tüh tüh'lü bir şeyler dayadı mı al sana yeni Tarkan şarkısı! Bu adam bundan mı ibarettir yani? Düşün düşün zordur işim. Acaba 'megastar'ımız neden taş üstüne taş koyamıyor? Amerika'larda yaşıyor da, neden müzikteki yenilikleri takip edemiyor? Neden gelişemiyor? Hazıra konuyor? Yeni bir şey denemeye cesareti mi yok, yoksa vizyonu mu? Hem o albüm kapağı nedir Allah aşkına! Kısa saçları, pantolon ceket takımı ve ille de bilekte zinciriyle yeni imajı çok eleştirildi hani. Ben imajı falan geçtim de fotoğraflara takıldım sayın okur! Sanırsınız fotoşopa giriş dersi 1 örneği! Üstelik en kötüsünden! Bas bas "Ben fotoşopluyum arkadaaaaşş" diye bağırıyor. Ne gerek var? Kapak tasarımına gelince, çok şükür o da bütünlüğü bozmuyor 90'lardan bir gram öteye gidemiyor! Galiba Tarkan'ın ekibinin eli armut topluyor! Hepsi uyukluyor! Oralarda kimse dünyayı takip etmiyor!

İÇİNE SİNDİ Mİ?
Peki şimdi ne olacak? Cevabı gayet basit. Tarkan bir televizyon programına çıkıp, bir gazeteye röportaj verecek! Evde, kırda, plajda çalına çalına şu 'Dilli Düdük'e insanların kulağı alışacak, hatta şarkı tutacak. Belki 'Vay Anam Vay' da sınırları zorlayacak. Ona olan sevgimizin kredisinden yine konserleri dolacak. Ki ben bile gidebilirim çünkü Tarkan'ın sahne büyüsü bambaşkadır. Müthiştir! Ve fakat hayranlarının hayal kırıklığı baki kalacak. Hepsi gelecek günlerde vizyonda... Şimdi yazıyı bitiriyor ve merak ettiğim soruyu soruyorum; 'Metamorfoz' içine sindi mi Tarkan?