kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pakistan'da 3 gün yas ilan edildi

(A.A)
Yeni Haber
Pakistan'ın eski Başbakanı Benazir Butto'nun bugün suikasta kurban gitmesinin ardından ülkede 3 gün yas ilan edildi.

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Butto'nun teröristler tarafından öldürüldüğünü söyledi ve terörle mücadelede gösterdiği çabayı iki katına çıkarma sözü verdi.

Müşerref, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, halka, destek vermeleri çağrısında bulundu ve "Kararlılığımı vurgulamak istiyorum ve tüm ulusa, birlik olma çağrısında bulunuyorum. Ülkeyi bu teröristlerden temizleyinceye kadar durmayacağız" diye konuştu.

YAKUBABAD'DA MAHKEME BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Pakistan'da eski başbakanlardan Benazir Butto'nun uğradığı saldırıda hayatını kaybetmesinden birkaç saat sonra, Yakubabad kentindeki mahkeme binası ve bir kamu binası ateşe verildi.

Yakupabad kentindeki AFP muhabiri, öfkeli kalabalığın kentteki birçok dükkanı da ateşe verdiğini, bu dükkanlardan bazılarının, 16 kasımda geçici Başbakanlık görevine getirilen Muhammed Miyan Soomro'ya ait olduğunu duyurdu.

Kentte Soomro'ya ait resimlerin de yakıldığı ve göstericilerin bazı yolları kapattığı belirtildi.

Pakistan'ın diğer kentlerinde de şiddet olaylarının meydana geldiği bildirildi.

Peşaver'deki gösteride polisin göstericileri göz yaşartıcı gaz ve cop kullanarak dağıttığı, Butto'nun yüzden fazla yandaşının kentteki anayolu kapattığı ve Devlet Başkanı Pervez Müşerref aleyhinde sloganlar attığı belirtildi. Kentte bir karakolun ve araçların taşlandığı kaydedildi.

Ülkenin merkezindeki Multan kentinde de yüz kadar Butto yanlısı göstericinin lastik yakarak yolları trafiğe kapattığı bildirildi.

Butto'nun "siyasi kalesi" olarak görülen Karaçi'de de kepenklerin indirildiği ve göstericilerin yolları kapattıkları belirtildi.

MİLİS KUVVETLERİ "KIRMIZI ALARMA" GEÇİRİLDİ

Pakistan İçişleri Bakanlığı, milis kuvvetlerinin "kırmızı alarma" geçirildiğini açıkladı.

Bakanlık açıklamasında, "kırmızı alarma" geçirilen milis kuvvetlerine güvenliği sağlama yetkisinin de verildiği belirtildi.