kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı şerefsiz değildir

ANKARA
Başbakan, "ABD'ye söz verdi" iddialarına sert çıktı: Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı bir şeyler karşılığı işbirliğine girecek kadar şerefsiz değildir..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı şerefsiz değildir
Başbakan Tayyip Erdoğan, The Economist gazetesinde yer aldıktan sonra Türkiye'deki muhalefetin de gündemine oturan "İstihbarat desteği karşılığında ABD'ye söz verildi" iddialarını, "çirkin ve alçakça" olarak değerlendirdi ve "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı bir şeyler vermek karşılığı işbirliğine girecek kadar şerefsiz değil" dedi. Erdoğan, Kanal 7 televizyonunda, yayınlanan "Başkent Kulisi" programına katılarak şu mesajları verdi: Erdoğan, "Sınır ötesi operasyonlar kapsamında ABD'den alınan desteğin, verilen bazı sözler karşılığında olduğu iddia ediliyor?" sorusunu yanıtlarken sert ifadeler kullandı. Erdoğan şunları söyledi:

"DÜRÜST DEĞİLLER"
"Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı bir şeyler vermek karşılığı işbirliğine girecek kadar şerefsiz değil. Bizim o görüşmemizde yanında notu alan, Dışişleri Bakanımızdır. Karşımızda da ABD başkanı kendi yardımcısı ve resmi tercümanı vardır. Bunların hepsi aslında ne yazık ki bu ülkenin birliğini beraberliğini gölgeleyecek yaklaşım tarzıdır. Bunlar yetişemediği üzüme koruk diyor. İlerde verilen bir şey olursa konuşursun. Olmayan bir şeyi nasıl konuşursun? Bu zihniyet aynı şeyi Kıbrıs için de söyledi. Ne verdik Kıbrıs'ta? Bunlar dürüst değil. Önce siyaseti dürüst yapmak lazım." Başbakan, ülkede yaşanan bazı etnik tartışmalara ilişkin kendisine yöneltilen bir soruna yanıt verirken ise "Biz etnik milliyetçiliğe de dinsel milliyetçiliğe de karşıyız. Ülkemizin yüzde 99'u Müslüman ama Müslüman olmayanlar da var. Biz onları da güvence altına almak zorundayız. Biz asla kalkıp da din ayrımına kendi içimizde de mezhep ayrımına gidemeyiz" diye konuştu.

HEDEF TÜM BELEDİYELER
Erdoğan'a Türkiye'nin önünde bir genel yerel seçimin bulunduğu hatırlatıldı ve Diyarbakır'da AK Parti'nin Büyükşehir Belediyesi'ni kazanıp kazanmayacağı soruldu. Erdoğan bu soruyu da şöyle yanıtladı: "Bir siyasi parti iddialıysa, o ülkedeki tüm belediyeleri almak, genel seçimde milletvekillerinin de tamamını alma hedefini koyar. Biz toplam yerel yönetimlerin yarıdan fazlasına sahibiz. Büyükşehir Belediyeleri içinde Güneydoğu Anadolu bölgesinde Diyarbakır maalesef beklenen hizmeti alamamaktadır. Biz başarımızı Diyarbakır'a da taşımak istiyoruz. Bu İzmir, Eskişehir ve Mersin için de geçerlidir." Başbakan ülke gündeminden düşmeyen Anayasa 301. Madde konusundaki değişiklik çalışmalarıyla ilgili ise şu bilgileri verdi: "301. Madde konusunda Adalet Bakanımızın bana henüz iletme durumu olmadı. Çalışmalar neticelenmeden şudur demem doğru olmaz. Biz AB üyesi ülkelerde bununla ilgili uygulama neyse bu işin ortalamasını tutturacak karara varırız." Son olarak Anayasa çalışmaları ile ilgili soruları yanıtlayana Erdoğan, "Yasaksız Anayasa" taraftarı olduğunu belirtirken, "Özgürlüğe tamam ama bir başkasının özgürlük alanına biz müdahale etmeyiz. Tayyip Erdoğan olarak ben sınırsız özgürlük diye bir şey kabul etmiyorum. Dünyanın hiçbir yerinde de yoktur" dedi.