kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'İşbirliğinden biz de ABD de memnun'

Bülent AYDEMİR - ANKARA
Gül, ABD ile ilgili olarak "Müttefikliğe yakışan bir işbirliği söz konusu" derken, Sezer döneminden bu yana davet bekleyen Celal Talabani'ye "Biz de gidebiliriz, o da gelebilir" mesajı verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'İşbirliğinden biz de ABD de memnun'
ABD Başkanı Bush ile 8 Ocak'ta randevulaşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün TÜBİTAK resepsiyonunda gazetecilere Kuzey Irak'a yönelik operasyonları ve ABD ile istihbarat paylaşımını değerlendirdi. "Şu anda işler iyi gidiyor. Müttefikliğe yakışan bir işbirliği söz konusu. Bundan biz de memnunuz, onlar da memnun" diyen Gül, 10'uncu Cumhurbaşkanı Sezer'in davet etmediği Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'ye ise "Irak komşu bir ülke, sayın Talabani de Irak'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı. Biz de gidebiliriz, o da gelebilir, zamanlama meselesi" mesajı verdi. Gül, "ABD'nin istihbarat konusunda daha üstün bir teknolojisi var. Şu anda bize verilen görüntüler çok ilkel. ABD bunları neden bizimle paylaşmıyor?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Şu anda işler iyi gidiyor, istihbarat paylaşılıyor. ABD ile müttefikliğe yakışan bir işbirliği söz konusu. Bundan biz de memnunuz, onlar da memnun. Zaten böyle olması gerekirdi. Bu noktaya daha önce gelinebilirdi. O resimlerin hepsi iyiydi. Bazısı verilir, bazısı verilmez. Ne biliyorsunuz belki bulutların üzerinden çekilmiştir. Uçaklar da bulutların üzerinden gidiyor."

SICAK MESAJLAR
Gül, Talabani'nin Türkiye'ye geleceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Aslında bir ay kadar önce bu davet yapılmıştı bize. Biz bunu duyurmadık. Bazı televizyonlar bu haberi verdiğinde, nereden duydular falan dedik. Ben daha önceden de söyledim; 'Irak Türkiye'ye komşu bir ülke, ayrıca bizi çok yakından ilgilendiren bir ülke.' Ayrıca Talabani seçilmiş cumhurbaşkanı. Bunun bir zamanlaması vardır, Komşu bir ülkenin Cumhurbaşkanı tabii ki gelebilir, biz de gidebiliriz, görüşebiliriz. Nitekim Irak'a komşu ülkeler toplantısına başbakan gelmeseydi o gelecekti. Bunların hepsi bir plan içinde olacaktı."