kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan ve eşi "Beyaz Melek"i seyretti

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Ankamall sinamalarında Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği Beyaz Melek filmini izledi.

Erdoğan, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Mahsun Kırmızıgül ve filmde rol alan sanatçıları tebrik etti. Filmde, huzurevlerine bırakılan anne ve babaların dramlarının anlatıldığını belirten Erdoğan, "Ne kadar muhtaç olduğumuzu çok açık net görüyoruz." dedi.

"Bizler de huzurevlerini, darülaceze gibi yerleri dolaştığımızda, zaman zaman orada bırakılıp terkedilen, sonra aranılıp sorulmayan anne babaları gördüğümüzde çok duygulanırdık." diyen Erdoğan, filmde bu duygular ve toplumun ihtiyacı olan sevgi saygı kavramlarının çok iyi işlendiğini belirtti.

Erdoğan, film vesilesi ile çocuklara ve gençlere bir de hatırlatmada bulundu. Erdoğan, "Anne babalarınız sizler yanında yaşlandığında bırakın bu tür huzurevlerinde bırakmayı, onları terkedilmiş herhangi bir evde tek başına bırakmayın. Ne yapıp edin onları da kendi yanınızda barındırın. Onlar da hayatı sizin ile beraber yaşasınlar... Bu filmde de ifade edilmiş. Benim yaşamımda bu anlayışım da bu." dedi.

Anne babalar yaşamlarını kendi evlerinde sürdürsünler anlayışının sahip olunan değerler ile de örtüşmediğini kaydeden Erdoğan, "Bundan kurtulup aslımıza dönmemiz, anne babalarımızdan kopuk bir yaşamı yaşamamamız lazım. Yanımızda ihtiyarlıyorlarsa onlar bizim ile hayatlarını sürdürmeli diye düşünüyorum. Bundan dolayı tüm ekibi kutluyorum." şeklinde konuştu.
Gazetecilerin, "Filmin mesajı tam olarak verdiğini düşünüyor musunuz?" sorusuna Emine Erdoğan, filmin mesajı kesinlikle veridiğini belirtti. Filmi çok beğendiğini kaydeden Erdoğan, filmin çok doğru bir zamanda yapıldığını söyledi.

Mahsun Kırmızıgül ve ekibini böyle bir konu işledikleri için kutlayan Emine Erdoğan, "Hiç unutmayalım ki bizler anne babamıza ne yaparsak, aynı şeyi çocuklarımız da bize yapar. Türk halkının bu filmi izlemelerini ve bundan gereken dersi çıkarmalarını istiyorum. Tekrar Kırmızıgül ve ekibini kutluyorum." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan daha sonra Ankamall'dan ayrılarak evine geçti.
Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın Ankamall'a geleceğini öğrenen vatandaşlar, sinema önünde toplandı.