kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
İspanya Başbakanı Zapatero, Orhan Pamuk'la görüştü
00:47
İspanya'nın başkenti Madrid'te bulunan Orhan Pamuk, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguiz Zapatero ile Medeniyetler İttifakı üzerine ikili görüşme yaptı.

İspanya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Türk Bakışları" adlı kültür ve sanat etkinliklerinin yapıldığı Madrid'de bulunan Pamuk ile görüşme talebinin Zapatero'dan geldiği belirtilirken, görüşmenin mecliste yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Pamuk'un Medeniyetler İttifakı girişiminin önemli olduğunu belirterek, girişime tam destek verdiğini söylediği kaydedildi.

Pamuk'un "Medeniyetler İttifakı'nın sadece siyasi ve hükümetler düzeyinde kalmaması, toplumun tüm düzeylerine özellikle entelektüel kesime yansıması gerektiğini" vurguladığı da bildirildi.

Pamuk'un Zapatero ile görüşmesinde ayrıca "Medeniyetler İttifakı, Türkiye ve İspanya'nın birlikte çalışarak, bu girişimde liderliklerini göstermeleri için mükemmel bir fırsattır" dediği kaydedildi.

Öte yandan verilen bilgilerde, Zapatero'nun, 15-16 Ocak günlerinde Madrid'de düzenlencek 1. Medeniyetler İttifakı Formuna katılımcı olarak Pamuk'u da davet ettiği ve yazarın bunu memnuniyetle kabul ettiği belirtildi.