kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Minareyi keseriz'

İlhan DEMİRCİOĞLU
Uçak inişini minarenin engellediği ve pistin eğri olduğu iddialarına Tokat Valisi Akyel'den yanıt geldi: Minare engelse keseriz. Düzeltiriz.....
Atlasjet Havayolları pilotlarından Batu Hanağasıoğlu'nun Tokat Havaalanı'nın pistinin eğri olduğu ve Endiz köyü camisi minaresinin uçakların inişinde zorluk yarattığı yolundaki iddialarını dikkate alan Tokat Valisi Recai Akyel, "Endiz köyü camisi minaresinin inişleri aksattığı söyleniyor. Biz buralarda çözüm bulma makamıyız. Minare engelse minareyi keseriz. Ağaçlar engelse ağaçları keseriz" dedi. İstanbul-Tokat seferlerini yapan Atlasjet Havayolları CRJ 900 tipi yolcu uçağının kaptanı Hanağasıoğlu, önceki gün Tokat Grand Ballıca Otel'de düzenlediği basın toplantısında Tokat Havalanı'nda son günlerde uçak seferlerinin sık sık ertelenmesinin nedeni olarak alandaki hataları ileri sürmüştü. Kötü havalarda uçakların inmesinin mümkün olmadığını savunan Hanağasıoğlu, "Havaalanı pisti 34 derece eğri. Saat istikametinde değiştirilmeli. Bu şekilde ILS kurulabilir" demişti.

"ÇÖZÜM MAKAMIYIZ"
Tokat Valisi Recai Akyel pilotun iddiaları üzerine dün şu açıklamayı yaptı: "Keşke bu sorunların varlığını bizimle paylaşsaydı. Şirket haftada 6 olan sefer sayısını ay sonundan itibaren haftada 3'e indirecek. Endiz köyü camisi minaresinin inişleri aksattığı, engel olduğu söyleniyor. Biz buralarda çözüm bulma makamıyız. Minare engelse minareyi keseriz. Ağaçlar engelse ağaçları keseriz. Bizim işimiz Tokat'a en sağlıklı inişleri ayarlamak ve gerekli düzenlemeleri yapmak. Ben işin teknik kısmını bilmem. Ama bildiğim bir şey var, sorunlar karşılıklı görüşerek çözülür ve ben de her zaman çözümden yanayım."
Haberin fotoğrafları