kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Süleymaniye nostaljisi

Veli SARIBOĞA-Mustafa KAYA SABAH
Bayram namazını Süleymaniye Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilik yıllarının geçtiği sokaklarda dolaşarak anılarını tazeledi. Gül, "Bayram tüm insanlığa hayırlı olsun" dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını İstanbul'daki Süleymaniye Camisi'nde kıldı. Arife akşamı İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Gül, sabah saat 07.25'de Conrad Otel'den sivil plakalı makam aracıyla Süleymaniye Camisi'ne geldi. Bayram namazının ardından Gül, cemaatle tek tek bayramlaştı. Gül, daha sonra Süleymaniye Camisi'nin restorasyon çalışmasını yürüten Güryapı İnşaat Şirketi'nin şantiyesinde kendisi için hazırlanan kaşar, ceviz, bal ve kaymaktan oluşan kahvaltıyı yedi.

YAHYA KEMAL'İN ŞİİRİ
Gül, camiden yürüyerek çıkarak kısa bir gezinti yaptı. Bu sırada bayramlaştığı gazetecilere tüm Türkiye'nin bayramını kutladığını belirten, Gül, "Bayramın, milletimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum'' dedi. İstanbul Valisi Muammer Güler ile Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da eşlik ettiği Gül, basın mensuplarına "Süleymaniye'de bir bayram sabahı şiiri var" bilir misiniz diye sordu. Yahya Kemal Beyatlı'nın "Süleymaniye'de Bayram Sabahı" isimli şiirini sevdiğini söyleyen Gül, "İstanbul Üniversitesi, okuduğum üniversite olduğu için buraları adım adım bildiğim yerler. Daha sonra burada epeyce vaktimiz geçti'' diye konuştu.