kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankara bayramda sallandı

Hülya KARABAĞLI Göksel ÇAĞLAV ANKARA
Başkentin her yerinden hissedilen depremin merkez üssü Bala'nın Sırapınar köyüydü. Can kaybı yaşanmazken, 20 ev kullanılamaz hale geldi. Depreme alışık olmayan Ankaralılar korku yaşadı..
Kurban Bayramı'nın ilk gününde Ankara deprem şoku yaşadı. Merkez üssü Bala'nın Sırapınar Köyü olan Richter ölçeğiyle 5.7'lik deprem, Ankaralılara büyük korku yaşattı. Deprem, bayram hazırlıklarını sürdüren Bala'da paniğe neden oldu. Sırapınar köyü ve Afşar beldesinde yaklaşık 20 ev içine girilemez hale geldi. Ankara'nın Bala ilçesi dün sabah saatlerinden itibaren küçük çaplı depremler yaşamaya başladı. Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, saat 09.36'da 4, 09.51'de 3.1, 10.12'de 2.8, 10.27'de 3, 10.57'de 3.5 büyüklüğünde depremler oldu. Ancak saat 11.48'de 15 saniye süren 5.7'lik deprem, başta Ankara olmak üzere 8 ilde birden hissedildi. Bayram telaşı içinde olan Ankaralılar büyük bir panik yaşadı. Bazı başkentliler dışarı fırladı. Depremin ilk şoku atlatılınca, Ankaralılar, gazete ve ajansları telefon yağmuruna tutarak depremin merkez üssünü öğrenmeye çalıştı. Kısa sürede depremin merkez üssünün Bala'ya bağlı Sırapınar köyü olduğu anlaşıldı.

KURBAN KURTARDI
En büyük paniğin yaşandığı Sırapınar köyünde evlerdeki duvar saatleri yere düştü, masa ve sandalyeler devrildi. Ahşap tavanlı evlerde tahtalar yere düştü, ancak bu eşyaların verebileceği zararlardan, büyük bölümü bahçelerinde kurban kesmekle uğraşan vatandaşlar etkilenmedi. Sırapınar köyü ve Afşar beldesinde 20 kadar ev, duvarlarında çatlaklar ve hasarlar oluştuğu için kullanılamaz hale geldi. Depremde, 2005'teki depremde hasar gören ve kimsenin oturmadığı 15 ev ise kısmen yıkıldı. Bazı vatandaşlar Kızılay'ın Bala'ya öğleden sonra ulaştığını belirterek tepki gösterdi. Kızılay yetkilileri ise Bala'daki hükümet konağına depremden hemen sonra bir öncü ekibin gittiğini, bu ekibin hasar tespit çalışması yaptığını söyledi. Kızılay bölgeye 120 çadır, 500 battaniye, 100 yatak, mutfak malzemesi, 70 katalitik soba ve uzman ekip gönderdi.

KİRA YARDIMI...
5.7 büyüklüğündeki depremden sonra büyüklüğü 4'ü geçmeyen çok sayıda artçı deprem oldu. Bala'da gün boyunca 40 civarında küçük şiddetli depremler oldu. Afet İşleri Genel Müdürlüğü, depremde evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılacağını duyurdu. Deprem, Ankara'nın yanı sıra, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Konya, Afyonkarahisar, Kırşehir ve Eskişehir'den de hissedildi.
Haberin fotoğrafları