kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Sonbahar Ağıdı' için Hopalılar seferber oldu

MEHMET ÇALIŞKAN
Hopa'da çekilen 'Sonbahar Ağıdı' adlı film yöre halkının sponsorluğuyla tamamlandı. Hopalılar, filmde rol de aldı. İki yıl önce çekilen 'Dondurmam Gaymak' adlı film de, Muğla esnafının destek ve katkılarıyla tamamlanmıştı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Sonbahar Ağıdı' için Hopalılar seferber oldu
Türk Sineması'nda ikinci 'Dondurmam Gaymak' vakası yaşanıyor. İki yıl önce Yüksel Aksu tarafından çekilen bu filmin sponsorluğunu Muğla esnafı üstenmişti. Filmde rol alan tek profesyonel oyuncu Turan Özdemir'di. Diğer oyuncuların tamamı Muğla halkındandı.

Tarih tekerrür etti
'Dondurmam Gaymak', bu özellikleriyle Türk Sineması'nda bir ilk yaşanmasını sağladı. Ama çekimlerine geçtiğimiz aylarda Hopa'da başlanan 'Sonbahar Ağıdı' filmi, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu kanıtladı. Filmin yapımcısı Serkan Acar'ın Kültür Bakanlığı'ndan aldığı 250 bin YTL'lik kredi çekimlerin ortasında suyunu çekti. Acar'ın imdadına ise Hopalılar yetişti. Ekibin konaklama, yiyecek ve giyecek gereksinimini karşılayan Hopa esnafı, çekimlerin tamamlanmasını sağladı.

Esnaf rol aldı
Filmde tıpkı 'Dondurmam Gaymak'taki gibi bir profesyonel oyuncu rol aldı. Başroldeki Onur Saylak'a yan rollerde Hopa halkı eşlik etti. Filmi destekleyen esnafın isimleri, jenerikte 'Sponsorlar' başlığı altında yer alacak.
Haberin fotoğrafları