kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Münir Özkul

Dizi çekimleri yüzünden Özkul'u yalnız bıraktılar

ÖNER ÖNGÜN
'Ustalara Saygı' etkinlikleri kapsamında Münir Özkul adına da bir gece yapıldı. Güner Özkul ve yakın dostlarının yer aldığı geceye, birçok oyuncu dizi çekimleri yüzünden katılamadı..
Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen 'Ustalara Saygı' etkinlikleri, önceki akşam Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde yapılan 'Münir Özkul Gecesi' ile devam etti. Geceye; sanatçının kızı ve yakın dostları katıldı. Münir Özkul ise son anda, dokturunun havanın soğuk olması nedeniyle dışarı çıkmasını yasaklaması üzerine geceye katılamadı.

Şivesi iyidir
Gecede; Filmşan tarafından hazırlanan Özkul'un oynadığı filmlerden kesitlerin yer aldığı bir film gösterildi. Ayrıca Erol Günaydın, Güner Özkul, Halit Akçatepe, Mert Baykal, Sırrı Gültekin, Ülkü Erakalın ve Üstün Akmen de konuklara Özkul'u anlattı. Münir Özkul'un kızı Güner Özkul'un yaptığı konuşma izleyenleri gülümsetti: "Babam rolünü çok iyi oynardı. Şivesi de çok iyiydi. Benim mankenlik yaptığım dönemde bir iş teklifi sunuldu. Ermeni bir firmanın işiymiş. Oraya gittiğimde bana 'Sizin babanız Ermeni olduğu için sizi bu işe çağırdık' dedi. Ben de Ermeni olmadığımızı söylediğimde firma yetkilileri çok şaşırmıştı..." Saygı gecesine Münir Özkul'un çevirdiği filmlerden rol arkadaşlarının bir çoğu katılmadı. Güner Özkul buna ilişkin şunları söyledi: "Sinemaların yerini diziler aldı. Gelemeyen oyuncuların da çoğu şimdi dizilerde... İşlerinden dolayı gelememiş olabilirler. Babam için kötü düşünen kimsenin olduğunu sanmıyorum..."
Haberin fotoğrafları