kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Söyledikleri için oğlumu kutlarım

Gürgün Say, "Oğlum, kastedilen anlamda Türkiye'yi terk etmez AKP'nin ortaçağ sevdası nedeniyle ülkesinden soğumaz" dedi..
Son dönemde açıklamalarıyla gündeme oturan Fazıl Say'ın annesi Gürgün Say, "www.gercekgundem.com" sitesine yolladığı mektubunda, oğluna destek verdi. "Fazıl Say söylendiği gibi benim değil, Atatürk'ün dünyaya bir hediyesidir" diyen Gürgün Say, "Bir Türk konservatuvarında Türk hocalar tarafından yetiştirilen yetenekli öğrencilere çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı hedef olarak göstermeseydi, bugün bir Fazıl Say'ımız olamazdı" diye konuştu.

'DEVLETTEN TALEBİ OLMADI'
Çağdaş ülkelerde değerli sanatçıların toplum ve siyasetçiler tarafından sahiplenildiğini hatırlatan Say, "Siyasetçilerin konuşmalarına bakıyorum da, utanıyorum. Ülkemizin yetiştirdiği değerlerin kıymetini bilmemek ne kadar ayıp. Biz sanatçımıza olmayacak tutumlar sergilerken, başka ülkelerin kıymetini bilmesi ne kadar acı" dedi. Fazıl Say'ın bugüne kadar devletten hiçbir talebi olmadığını, 16 yıl yurtdışında yaşamasına rağmen çifte vatandaşlık elde etmeye çalışmadığını vurgulayan Say, "Halen, 19 yıl süren vize sıkıntılarına alışmış olarak Türk kimliğiyle seyahat ediyor, konserler veriyor, ödüller, madalyalar alıyor, fahri unvanlar elde ediyor. Böylece dünya müzik repertuvarlarına Türk adını yazdırıyor. Yine de Fazıl Say için pasaportun rengi önemli değil. Üzerinde ay-yıldız olsun yeter" diye konuştu.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
"Yabancı basına verdiği bu demeçlerden dolayı oğlumu kutluyorum" diyen anne Say, ülkenin çağdaşlaşması adına Fazıl Say'a destek veren kesimlere de teşekkür etti. Oğlunun mücadeleye dünyanın her yerinde devam edebileceğini ifade eden, Gürgün Say, mektubunda şu görüşlere yer verdi: "Kaldı ki oğlum, kastedilen anlamda Türkiye'yi terk etmez. AKP hükümetinin ortaçağ ve türban sevdası nedeniyle, ülkesinden soğumaz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Kendi adıma, yaşamı boyunca, her zaman olduğu gibi, olabildiğince uzun sürelerde Türkiye'de bulunmaya çalışacağına inanıyorum. Aksi olsaydı, Türkiye'yi terk ediyor, onu daha az görebileceğim diye en çok üzülen ben olurdum."
Haberin fotoğrafları