kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dönüp dolaşıp tekrar birbirimizi bulacağız!

EYLEM BİLGİÇ
Müzisyen eşi Alper Erinç'ten bir süre önce boşanan Göksel: Müzikal açıdan birbirimiz için önemliyiz; günün birinde yine dönüp dolaşıp birbirimizi bulacağız! ..
Kendine has müziğiyle geniş bir hayran kitlesine sahip olan Göksel, bir yandan son albümü 'Ay'da Yürüdüm'ün başarısını yaşarken, özel hayatında çalkantılı bir dönemden geçiyor. Beş yıldır evli olduğu Alper Erinç'ten geçtiğimiz haftalarda boşanan Göksel, 'Depresyondayım, unutuldum, aldatıldım' şarkısı nedeniyle yapılan yakıştırmalara rağmen, zannedildiği gibi depresyonda olmadığını söyledi.

* Boşanmakta olduğunuz haberlerine hep 'Göksel depresyonda' başlığı atıldı. Depresyonda mısınız gerçekten?
Maalesef ne depresyondayım, ne de aldatıldım. Aksine kendimi mutlu hissediyorum.

İYİ GELEBİLİYOR

* Boşanan herkesten depresyonda olması bekleniyor sanırım...
Evet, öyle bekleniyor olabilir. Bir de ben o şarkıdan asla kurtulamayacağım sanırım. Başıma ne gelirse direkt 'Göksel depresyonda' diye bir durum oluyor. Aslında ayrılık bazen insana çok da iyi gelebilir diye düşünüyorum. Depresyona sokmak yerine, güzel enerjiler de verebilir.

* İnsanlar sıkıntılı dönemlerinde daha üretken olur derler...
Evet, bu tür süreçler yaratıcılığı artırıyor. En güzel şarkılarımı, en üzgün ve en yalnız olduğum dönemlerde yazdım. Yalnızlık çok tetikliyor açıkçası. Bir kere kendini çok daha fazla düşünmeye, kendini sorgulamaya başlıyorsun. Bu sorgulamanın sonunda da yalnızlığın insana verdiği o tuhaf durum ortaya çıkıyor. Ben aslında yalnızlığı seviyorum ve ondan kötü bir şey olarak bahsetmek istemiyorum. Bazen yalnızlık çok mutsuz eder insanı ama yalnızlığın hüznü de çok güzeldir.

UYKU DÜZENİM BOZULDU


* Peki yalnızlığı tercih ettiğiniz bu dönemde şarkı üretiminiz arttı mı?
Evet, uyku düzenim yine bozuldu. Birkaç aydır çok güzel uyuyordum; erken kalkıp erken yatıyordum. Şimdi birden değişti bu. Çünkü şarkı yapıyorsun, kafana bir şey takılıyor; yatıyorsun, bir daha kalkıyorsun, yatıyorsun, bir daha kalkıyorsun... Öyle bir dönem tekrar başladı ama güzel bir dönem bu. Ve üretirken depresyonda olmuyorsun aslında. Ama üretmiyorsan depresyona girebilirsin!

* Şu sıralar birçok şarkı birikiyorsa, yeni albüm daha erken çıkabilir mi?
Zannetmiyorum. Tabii hiç belli olmuyor, bir anda karar değiştirebiliyoruz ama yine de yeni bir albüm için bir sene daha var. Bir kere yeni bir albüm çıkardım ve insanların duymasını istediğim şarkılar var bu albümde. O kadar erken davranırsam bu albüme yazık etmiş olurum.

* Sizin müziğinizde eski eşinizin büyük etkisi vardı. Her albümünüz onun da imzasını taşıyordu. Boşanmanız, müzikal anlamda da yollarınızın ayrıldığı anlamına geliyor mu?
İkimiz de çok mantığıyla hareket eden insanlar değiliz. Daha soğukkanlı insanlar için, 'Ne olacak, birlikte çalışmaya devam edebilirler' diye düşünülebilir ama biz ikimiz de öyle değiliz. Duygusal açıdan henüz daha çok hassasız ve şu an için birlikte iş yapabilecek durumda değiliz.

ALBÜMLER ÇOCUKLARIM GİBİ

* Gelecekte birlikte iş yapmak sözkonusu olabilir diyorsunuz galiba...
Bir sene sonra ne olur bilmiyorum ama sanki en azından bir albüm beraber yapamayız gibi geliyor. Bizim çocuğumuz yok ama beraber yaptığımız dört tane albümümüz var. Benim müzikal yaşantımda Alper'in önemi çok büyük. Aslında onun müzikal yaşantısında da benim önemim çok büyük. Bizim tamamen kopmamız söz konusu olamaz. Biliyorum yine dönüp dolaşıp birbirimizi bulacağız.

* Peki Alper Bey'in olmadığı bir albümde her zamankinden farklı bir müzikle karşılaşabilir mi dinleyici?
Zaten biraz da yeni bir şeyler denemek lazım. Aslında her anlamda yeni bir şey yapmaya çalışıyorum. Sanırım bu albüm; başka bir prodüktörle, başka bir aranjörle, başka bir ortaklığın ürünü olacak.
Haberin fotoğrafları