kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Genelkurmay: Küçük çaplı bir kara harekâtı

Genelkurmay, sınırı geçmeye çalışan terörist bir gruba, K. Irak'a birkaç kilometre girilerek ağır darbe vurulduğunu açıkladı. Harekât "küçük çaplı", birçok ülkede gündem olması "manidar" olarak nitelendi..
Genelkurmay Başkanlığı dün Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik kara harekatıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sınırı geçmeye çalışan bir grup teröriste" karşı "kara birlikleriyle sıcak takip kapsamında küçük çaplı bir operasyon" yapıldığını ve gruba ağır darbe vurulduğunu belirtti. Genelkurmay Başkanlığı'nın sitesinde dün gece yer alan açıklamada hava harekatı ile dünkü kara harekatı konusunda özetle şu bilgiler verildi:

* Hava harekatının sonuçları hakkındaki değerlendirmeler devam etmekte olup, bu aşamada ne kadar PKK teröristinin etkisiz hale getirildiğini sayısal olarak ifade etmek mümkün değildir. Hava harekatıyla PKK'lıların barındığı bir çok tesis vurulduğundan, söz konusu tesislerde bulunan teröristlerden etkisiz hale getirilen miktarlar tam olarak bilinmemektedir. Gerçek olan bir şey, PKK terör örgütünün gerek altyapı gerekse insan kaynağı açısından çok ağır kayıplar verdiğidir.

YANILTMA KAMPANYASI
*
Hava harekatı çok hassas olarak planlanmış ve dikkatle icra edilmiştir. Buna rağmen, harekatı müteakip Irak'ın kuzeyinden kaynaklanan haberlerde "10 köy bombalandı, bir kadın öldü, "Türkler hastaneleri, köprüleri, köyleri tahrip etti" gibi dünya kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir kampanya başlatılmıştır. Bu tür haberler bir paniğin sonucu olup; Irak'ın kuzeyinde ve merkezi Irak hükümetinde etkili olan bazı odakların PKK'ya verdikleri desteğin açık bir göstergesidir.

KARA HAREKÂTI
Öte yandan, 17-18 Aralık gecesi Türkiye-Irak sınırını geçmeye çalışan bir grup terörist görüntüsü alınmıştır. Bölgede konuşlu kara birlikleriyle sıcak takip kapsamında icra edilen küçük çaplı bir operasyon sonucu, söz konusu gruba ağır bir darbe vurulmuştur. Şemdinli/Yeşilova bölgesinde, sınırdan birkaç kilometre derinlikte icra edilen bu operasyonun, bir çok ülkede gündem teşkil etmesi ayrıca manidar bulunmuştur.

700 KOMANDO KATILDI
Kürk kaynaklarına göre operasyona Yüksekova Jandarma Tugay Komutanlığı ve Hakkâri Dağ Komando Tugayı'na bağlı yaklaşık 700 kadar komandonun katıldığı belirtilirken, Reuters haber ajansı ise bu sayıyı 300 olarak açıkladı. Associated Press haber ajansı da, Türk askerlerinin Irak'ın yaklaşık 3 kilometre içlerine ilerlediğini duyurdu. Askerlerin yaklaşık 12 saat sonra ülkeye döndükleri belirtildi.
Haberin fotoğrafları