kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

300 bin Hamaslıdan dev gövde gösterisi

Bütün dünyanın baskı ve ekonomik yaptırımlarına rağmen direnişi sürdüren Hamas dün kuruluşunun 20'nci yıldönümü için meydandaydı... Hamas gerekirse yeni bir intifada çağrısı yapacak..
Filistin'in Gazze kentinde yönetime el koyan ancak uluslararası anlamda tanınmayan Hamas, dün 20'nci yıldönümünde gövde gösterisi yaptı. Yaklaşık 300 bin kişinin katıldığı törenlerde, İsrail'e lanet okundu. Hamas haziran ayında El Fetih'le yaşadığı iç savaşın ardından artık tanınmayan Başbakanı İsmail Haniye, "cihat ve direniş" çağrısı yaptı. Ve tüm dünyanın baskılarına rağmen ayakta olduklarını bu gövde gösterisiyle tüm dünyaya gösterdi. Hamas'ın Suriye'de sürgünde olan lideri Halid Meşal de gönderdiği mesajda, yeni bir intifada başlatılması gerektiğini kaydetti.

ZİRVE BUGÜN
Öte yandan, Filistin'in önümüzdeki iki yıl boyunca refahını sağlayacak mali toplantı bugün Fransa'nın başkenti Paris'te başlayacak. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin ev sahipliğinde yapılacak zirveye Filistin lideri Mahmud Abbas ve çok sayıda lider katılacak. Zirvede Filistin'e 5,6 milyon dolarlık para yardımında bulunulması bekleniyor.