kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Vural Öger

Öger: Türkiye muz cumhuriyeti değil

DIŞ HABERLER
M.W. olayında Türkiye'ye yöneltilen eleştirilere, Alman SPD milletvekili Vural Öger'den karşılık: Türkiye muz cumhuriyeti değil..
Tatil için geldiği Türkiye'de, 13 yaşındaki bir İngiliz kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan 17 yaşındaki Alman M.W.'nun cuma günü tutuksuz yargılanmasına karar verildikten sonra ülkesine dönmesi, Almanya'da bayram havası estirdi. Bir süre medyadan uzak duracağı söylense de ayağının tozuyla röportaj veren Alman genç, özgür olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Rahatlamış görünen M. W., sözlerine şöyle devam etti: "Ailemle beraber olduğum için ve özellikle de Noel'i ailemle birlikte kutlayacağım için çok mutluyum." M. W.'nun röportajı nerede verdiği konusunda hiçbir açıklama yapılmazken, röportaj önceki akşam ARD, N-TV ve N24 kanallarında yayınlandı.

'TÜRKİYE HUKUK ÜLKESİDİR'
Öte yandan M.W.'nun 8 aydır tutuklu yargılanması nedeniyle birçok olumsuz eleştiri alan Türkiye'ye destek, Öger Turizm'in sahibi ve Alman Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) milletvekili Vural Öger'den geldi. Öger, Alman Berliner Morgenpost gazetesine yaptığı açıklamada "Türkiye muz cumhuriyeti değildir" dedi. Duruşmaya da katılan Öger "Türkiye'nin bir hukuk ülkesi olduğunu" dile getirdi.