kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Feyzullah Yetgin

'2007 kârımız 700 milyon YTL 30 bin konut yapmaya hazırız'

MENEKŞE ATASELİM
Arsa satışları ve teslim edilen konut projeleriyle beslenen Emlak GYO, yılı 700 milyon YTL kârla kapatacak. 2008'de 30 bin konut yapacak güçte olduklarını söyleyen Genel Müdür Feyzullah Yetgin, "Büyük ihalelerimiz olacak" diyor..
Aktif büyüklüğü 5.5 milyar YTL'ye ulaşan Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) iştiraki Emlak GYO, 2008'i yoğun geçirecek. 4.5 yıldır şirketin genel müdürlüğünü yürüten Feyzullah Yetgin, gelecek yıl sektörün 'yatay' bir eğride izlemesini öngörse de Emlak GYO'yu bunun dışında tuttuğu bir gerçek. 2007'yi 700 milyon YTL kârla kapatan Emlak GYO, yaklaşık 4 milyon metrekarelik arsa stokladı. Yetgin, 2008'de 30 bin yeni konut için çalışabilecek kapasitede olduklarını anlatarak, "Karamsarlık gibi bir lüksümüz yok" diyor. Yetgin ile 2008 beklentilerini ve inşaat sektörü ile ilgili yorumlarını konuştuk.

ARSA STOĞU ARTTI

* Emlak GYO yılı ne durumda kapatacak?
2007 bizim açımızdan iyi bir yıldı. Özellikle sattığımız arsalardan iyi para geldi. İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ottoman Found'a satılan 2 parsel araziden 565 milyon YTL elde ettik. Toplam net kârımız 700 milyon YTL'ye çıktı. Kârımız etkileyen bir diğer önemli faktör de biten projelerdeki konutların teslimlerinin başlaması, ki bu durum seneye de devam edecek ve kâr daha da artacak.

* Arsalarınız nerelerde? Stoğunuz ne kadar arttı? Çoğunluğunu TOKİ'den aldığımız çok fazla arsamız var. Toplam stoğumuz 4 milyon metrekareye yaklaştı; 3 milyon 975 bin metrekaredeyiz. Arsalar; Ankara'da Yenimahalle, İstanbul'da Ataşehir, Halkalı, İkitelli, Firuzköy, Mimarsinan, İzmir'de Karşıyaka ve Konak, Kocaeli'nde Gebze ve Körfez, Tekirdağ'da ise Çorlu ve Kapaklı ilçelerinde.

* 2008 için toplam kaç konut planlıyorsunuz? Planlamasını yaptığımız çok yer var. Özellikle orta gelir grubuna yönelik projeler geliştireceğiz. 2008 içinde saydığımız yerlerde ihaleler yapacağız. Emsal oranları devamlı değiştiği ve planlamalar tamamlanmadığı için kesin rakam veremem ama rahatlıkla 30 bin kadar konuttan söz edebilirim.

* Seneye sektör nasıl bir ivme çizer? Dünyada ve Türkiye'de gayrimenkul sektörü incelendiğinde 2-3 senede bir iniş çıkışların olduğu gözlemlenir. 2008 belki bu yıl gibi biraz yatay seyirde geçecek. Ancak belirtmeliyiz ki bu 'istikrar' ortamı devam ederse olacak bir şey. Ben iyimserim. Konut talebi var, gayrimenkul piyasamız global anlamda rekabetçi, avantajları var. Şartlar olumlu olduğu sürece Türkiye'de gayrimenkul hep lokomotif olacaktır.
Haberin fotoğrafları