kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Reha Emekli Mehmet Sezgin

Samsun'da otobüse New York'ta metroya aynı kartla binilecek

TİMUR SIRT
MasterCard'ın geliştirdiği ve Samsun'daki belediye otobüslerinde geçerli PayPass temassız ödeme kartları, New York metrosunda da kullanılabilecek..
Samsun'da belediye otobüsünde kullanılan temassız ödeme kartları New York metrosunda da kullanılabilecek. MasterCard tarafından geliştirilen PayPass temassız ödeme kartlarının toplu taşıma hatlarında kullanımı yaygınlaşıyor. Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin toplu taşıma gibi hızlı ödeme yapmayı gerektiren yerlerde temassız kartların hayatı kolaylaştırdığının altını çizerek, "Çanakkale'den sonra Samsun'da da hayata geçirilen temassız ödeme kartları diğer bankaların da kullanımına açık. Biz uyguladığımız çözümlerin kullanan kurumların ve tüketicinin yararına gelişmesini istiyoruz. İnsanlar dünyayı dolaşırken bozuk para veya bilet peşinde koşmayacak. Küresel kalitede ürün ve hizmet üretmenin yolu açık sistemlerden geçiyor" diye konuştu. Mehmet Sezgin, açık platformlara yatırımın maliyetinin her zaman daha düşük olduğunu belirterek, "Herkesin daha çok seyahat ettiği ve küreselleşmenin etkisinin günden güne arttığı bir ortamda kapalı sistemlerin başarı şansı olamaz" dedi. Cepte, internette alışverişin olduğu her yerde banka ve ödeme sistemlerinin olacağını, ikinci SIM kartlı çözümün kendilerine daha mantıklı göründüğünü söyleyen Sezgin, cep telefonu operatörleriyle yapılacak işbirliği konusunda şunları söyledi: "Üçüncü nesil, mobil internetin banka ve müşteri ilişkilerini daha fazla mobil ortama taşıyacak. Cepten sunulacak servislerin sayısını artıracak. 40'a yakın banka 3 tane cep telefonu operatörü var. Yüzde 59 pazar payı ile Turkcell etkin konumda. GSM operatörleriyle kâr paylaşımı ve müşteri bilgilerinin tutulmasında pazarlık aşamasında bankaların da eli güçlü olmalı. Hedefimiz, pek çok yeni teknolojiyi ilk önce kullanarak deneyim ve bilgimizi artırıp güçlü oyunculardan olmak."

PAZARLIK KÂR PAYLAŞIMINDA
GSM operatörleri ile bankaların ortak çalışmalarında pazarlık konusunun kârın paylaşımında olacağını kaydeden Garanti Ödeme Sistemleri Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Reha Emekli, "Müşteri bilgilerinin nerede tutulacağından çok kârın paylaşımı önemli olacak. Güçlü olan kârın fazlasını almaya çalışacak. Mobil ödemede kullanım kolaylığı ve güvenlik uygulamanın yaygınlık kazanmasında etkili olacak" dedi.
Haberin fotoğrafları