kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Faruk Saraç: Liderler korumasıyla aynı kravatı takıyor

Yeni Haber
Moda Tasarımcısı Faruk Saraç, liderlerin giyinirken Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek alması gerektiğini belirterek, ''Bugün bakıyoruz, liderler korumasıyla aynı kravatı takıyorlar'' dedi.

Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Merkezi, AÜ Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu ve JCI Antalya Şubesi iş birliğinde düzenlenen 5. Girişimcilik Haftası'nın konuğu olarak Antalya'ya gelen modacı Faruk Saraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, liderlerin, giyimleriyle de öne çıkmaları gereken insanlar olduklarını söyledi. Liderlerin giyimde mutlaka Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek alması gerektiğini vurgulayan Saraç, şöyle konuştu:

''1938 yılında Atatürk Savarona yatında bir İngiliz heyetiyle yemek yiyecek. Bir gün öncesi yaverine, (Şu anda İngiltere'de moda ne?) diye soruyor. Yaverinden marin modasının olduğunu öğrenince, iki terzisine emir veriyor ve bir gecede marin modasına uygun beyaz pantolonlu kıyafeti dikiliyor. Sene 1938... Atatürk, sadece konuklarının karşısına onların giydiği kıyafetin aynısı kıyafetle çıkabilmek için bir gecede terzilerine marin modasına uygun kıyafet diktirirken, bugün bakıyoruz, liderler korumasıyla aynı kravatı takıyorlar.''

''Sarı Zeybek'' kreasyonunu hazırlarken Atatürk'ün Anıtkabir'deki kıyafetlerini yakından incelediğini anlatan Faruk Saraç, Büyük Önder'in hiç lacivert kıyafet giymediğini fark ettiğini söyledi. Atatürk'ün daha çok siyahı tercih ettiğini ve siyahın ''lider rengi'' olduğunu belirten Saraç, ''Lacivert bankacı rengidir. Lider ise ondan ayrı olmalıdır'' dedi.

Liderlerin mutlaka bir ''ımagemaker'' ile çalışması gerektiğini savunan Faruk Saraç, ''Türkiye'de imagemaker'lik oturmadı. Başbakan ve Cumhurbaşkanının mutlaka bir 'imagemaker'ı olması lazım. ABD Başkanına bakıyorsunuz, bugüne kadar hiç çizgili kravat taktığını gördünüz mü, ben görmedim'' diye konuştu.

MALLORCA'DAN DAVET

Modacı Faruk Saraç, 19-23 Aralık tarihleri arasında Mallorca'ya davet edildiğini, buradaki bir televizyon kanalında yayınlanan moda programında hayatının ve eserlerinin anlatılacağını ifade etti.

Bu ülkede çeşitli ortamlarda çekimler yapılacağını belirten Saraç, geçen sene de Mısır'da böyle bir çekime katıldığını anlattı. Mısır'daki çekimler sırasında kendisine, ''Türkiye'den daha fazla tanınıyorsun'' dendiğini belirten Saraç, ''Bunlar gurur verici. Ben kendi işimle ön plana çıkıyorum'' dedi.

Mallorca'da bir şube açmayı planladığını anlatan Faruk Saraç, bugüne kadar hiç şube vermediğini vurgulayarak, ''Ben şahsi hareket ediyorum, kurumsal bir kimliğim yok. Ama Avrupa'dan böyle bir talep olması hoş bir şey. Teklife göre hareket ettim. Mallorca Avrupa'nın her yerinden talep alıyor. Ona göre de bir koleksiyon hazırlayacağım'' diye konuştu.

BAL MUMU MÜZESİ

Faruk Saraç, bal mumu eserlerin sergilendiği Madame Tussaud Müzesi'nin bir örneğini kurmak için Kültür ve Turizm Bakanlığına teklif götürmeye hazırlandığını bildirdi.

İstanbul'un 2010 Kültür Başkenti olduğunu hatırlatan Saraç, ''Bugün Dolmabahçe'den, Topkapı'dan başka turistlerin gezebileceği, görebileceği ne var İstanbul'da? İstanbul'u tanıtmak lazım. Bir sürü tasarımcı var, ama bugün hala Kapalı Çarşı'da fes satılıyorsa, o zaman insanların şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım'' dedi.

Saraç, kurulması planlanan müzede Türk tarihine damgasını vuran kişilerin bal mumu heykellerinin yer alacağını ifade etti.

MİLLİ TAKIM'IN FORMASI

Faruk Saraç, Milli Takım için Nike sponsorluğunda hazırlanan formanın da basit çizgilere sahip olduğunu ve ''atleti'' andırdığını savundu.

Saraç, kendisinin de daha önce Milli Takım forması tasarladığını hatırlatarak, ''Milli Takım için turkuaz rengi belki düşünülebilir, ama yeni forma atlet gibi, bize yakışmıyor. 2008 Avrupa Şampiyonası'na gidiyorsun, farklı bir formayla gitmek lazım'' diye konuştu.

AA