kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kayak yapmanın bedeli 600 YTL

Yeni Haber
Kış turizmi merkezlerinin karla kaplanmasının ardından en gözde spor dalları arasına giren kayakta, malzeme fiyatları el yakıyor. Yerli kayak malzemesi için en az 600 YTL, ithal malzeme için ise 2 bin YTL'yi gözden çıkarmak gerekiyor.

Kayak malzemesi satan bir firmadan alınan bilgiye göre, kayak, ayakkabı, bağlama ve batondan oluşan bir setin fiyatı 600 YTL'den başlıyor, 2 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor. Son yıllarda, özellikle gençlerin kayağın yerine tercih etmeye başladığı snowboardda ise malzemelerin fiyatı biraz daha artıyor. Snowboard malzemelerinin fiyatı 700 YTL'den başlayıp, 3 bin YTL'ye kadar ulaşabiliyor.

Fiyatları 200 YTL'den başlayan pantalon ve montların bedeli bin YTL'ye kadar çıkabiliyor. Kayak kıyafetlerinin vazgeçilmezi olan salopetler 99-399 YTL, botlar 50-150 YTL, bereler 10-50 YTL, gözlükler ise 50-150 YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Bu arada, Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da faaliyet gösteren otel ve işletmeler, müşterilerine kayak kiralama hizmeti de sunuyor. Kayak satın almak yerine kiralamayı tercih edenlerin, günlük kayak kirası olarak 10-25 YTL vermeleri gerekiyor. Kayak merkezlerine ulaşım da kayakçıların harcamalarına ekleniyor. Uludağ'a teleferikle çıkmak isteyenler 7-12 yaş için 2.5, yetişkinler için 6 YTL ödüyor. Beyaz cennetteki telesiyej fiyatları ise 12 yaşından küçükler için 1.5, yetişkinler için 3 YTL.

(AA)