kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan Bayraktar

'İstanbul için ayrı yönetim istemek vatana ihanettir'

TOKİ Başkanı Bayraktar, nüfus artışı nedeniyle İstanbul'a özel yönetim birimi oluşturulması önerisine karşı çıktı. Bayraktar, "Üniter sistemden fedakârlık hainliktir" dedi..
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'da ayrı bir yönetim yapısını vatan hainliği olarak nitelendirdi. İstanbul'a iş, aş için gelinmesinin engellenmesini, gelebileceklerin de yetkinliği ve özelliği olan insanlar olması gerektiğini belirten Bayraktar, çarpık yapılaşmaya neden olduğu gerekçesiyle de belde belediyelerinin kapatılması gerektiğini belirtti. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "nüfusunun çok artması nedeniyle İstanbul için özel yönetim birimi oluşturulması'' yönündeki önerilerin hatırlatılması üzerine, "bu görüşleri desteklemediğini'' belirtti. Devleti 'insan'a benzeten Bayraktar, şöyle konuştu: "İnsanla devletin farkı yok. Devletin de kalbi, gözü, eli var. İstanbul'da bir kalp, başka bir şehirde başka bir kalp, böyle bir şey olmaz. Ama (İstanbul çok büyük şehir) diyeceksiniz. O zaman İstanbul'a özgü bazı yasal düzenlemeler yapılabilir. Belediyelerin tek başına altından kalkamayacağı sorunlar için destek verilir. İstanbul'da yaşayanların durumunu rahatlatmak, herkesin İstanbul'a gelmesini önlemek için bazı yasal tedbirler alınabilir. İstanbul'a gelebilecek yetkinliği ve özelliği olan insan İstanbul'a gelsin. İnsanlar, iş, aş bulmak için İstanbul'a geliyor. Memleketinde iş bulamayan gelmesin. Onlara kendi yöresinde iş bulalım, fabrika yapalım, yerinde istihdam yaratalım. Ayrı bir yönetim biçimi, birimi kesinlikle yanlıştır; bu memlekete hainliktir. Bugün İstanbul'a verirsin, yarın memleketin başka yerinde istenir. Üniter sistemden fedakarlık yapmak hainliktir, olmaz öyle şey...''

'DEVLETİ YIPRATIR'
"Yerinden yönetimin ayrı, federasyonun ayrı'' olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Yerel yönetimlerin yetkileri, kendi kendilerine yeterlilik sağlanacak şekilde artırılabilir. Devletin bütünlüğünü yıpratacak yetkiler, son derece sakıncalı. Belediyenin bir şekilde bütçe yapması, eleman alması, kendi başına buyruk imar planı yapması, son derece yanlıştır'' dedi.