kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahreynliler şeriat siteleri için geliyor

Bahreyn Merkezli Şamil Bank, Türkiye'de yapacağı yatırımlar için 90 milyon dolarlık yatırım bankası kurdu. Banka şeriat kurallarına göre yapılacak inşaat projelerini finanse edecek..
Türkiye'nin hızla gelişen gayrimenkul piyasası yabancı yatırıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Merkezi Bahreyn'de bulunan Şamil Bank, yatırım bankası Türkiye'de faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Bankadan dün yapılan açıklamada şirketin Türkiye'deki operasyonlarını yürütmek için Şamil Bosphorus adında bir birim kurduğu duyuruldu. 90 milyon dolarlık bütçesi bulunan birimin Türkiye'de şeriat kurallarını uygun geliştirilecek gayrimenkul yatırımlarına finansman sağlaması planlanıyor. Finasman kapsamında yer alacak yatırımların başında İstanbul'da gerçekleştirilecek konut projeleriyle Akdeniz ve Ege gibi sahil bölgelerinde inşa edilecek yazlık türü gayrimenkullerin bulunacağı belirtildi.

ARAZİ ALINACAK
Bankanın yatırımlarına ilk adım olarak İstanbul Beylikdüzü'nde alacağı 40 bin metrekarelik araziyle başlayacağı duyuruldu. Şamil Bank, bu arazi üzerinde konut ve alışveriş merkezlerini kapsayacak geniş bir inşaat projesi hayata geçirmeyi planlıyor. Yapılan açıklamada hem Beylikdüzü projesi hem de henüz duyurusu yapılmamış olan benzer yatırımlarla ilgili gelişmelerin haziran ayına kadar yapılacak duyurularla ayrıntılı olarak tanıtımının yapılacağı vurgulandı. Duyurusu yapılacak diğer yatırımların İstanbul Boğazı bölgesinde gerçekleştirilecek lüks villalardan, orta gelir düzeyine yönelik konut projelerine kadar geniş bir yelpaze içerisinde bulunacağı belirtildi. Bankanın yatırım bölümü başkanı Ahmad Tayara ise bu bilgileri verdi: "Türkiye 2001 krizinin ardından büyük gelişme kaydetti. Pazarı yaklaşık 1 yıldır takip ediyoruz. Müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek için ülkedeki en iyi gayrimenkul kuruluşları, hukuk şirketleri ve vergi danışmanlarıyla birlikte çalışmaya başladık. Yaptığımız yatırımların yüzde 60 kâr ile bize geri dönmesini planlıyoruz" dedi.