kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk

'Kimseyi kolundan tutup zorla ihaleye sokmadık'

(AA)
TMSF Başkanı Ertürk, SABAH-atv ihalesine tek grubun girmesinin ihalenin şeffaf ve rekabetçi niteliğini bozmadığını söyledi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, ihale modellerinin çok şeffaf ve rekabetçi olduğunu belirterek, "Biz kimseyi kolundan tutup zorla ihaleye (SABAH-atv) sokmadık" dedi. Kamu kurumu olma kısıtlaması altında çalıştıklarını söyleyen TMSF Başkanı Ertürk, "50 milyar dolarlık dava takip ediyoruz ve sadece başkanın odasındaki telefonun yurtdışına açık olması gibi bir garabetle karşı karşıyız" diye konuştu.

'İPTAL İÇİN SEBEP YOK'
Mimar ve Mühendisler Grubu'nun aralık çalışma toplantısında "Türkiye'de bankacılık krizleri" konulu konuşmasının ardından sorularını yanıtladı. Ertürk, SABAH-atv ihalesine ilişkin sorular üzerine iyi bir satış yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Biz kimseyi kolundan tutup zorla ihaleye sokmadık. TMSF'nin çok yetkileri var, ama işadamlarını zorla ihaleye sokmak gibi bir yetkimiz henüz yok. Bu yetkiyi verirlerse onu da yapardık. Bütün toplumun gözü önünde çalışıldı. Bütün yatırımcıların ilgisi başından itibaren çok vardı. Ama her biri, farklı farklı sebeplerle ihaleye katılmadı. Tek katılımcıyla ihale yapıldı. Ancak bu ihale sürecinin şeffaflığını ve rekabetçi niteliğini asla bozmaz. Tabii ki koyduğumuz muhammen değerin altında bir fiyat olsaydı bu ihaleyi iptal ederdik. Muhammen bedeli bulduktan sonra ihaleyi iptal etmemizin sebebi yok."

ÖNCELİK MALİYE VE BİZDE
1.1 milyar dolarlık muhammen bedelle 5 Aralık'ta yapılan ihalede SABAH- atv için tek teklif Çalık Grubu'ndan gelmişti. Ertürk, Çalık Grubu ile ilgili incelemeyi yapmak üzere dosyayı Rekabet Kurulu ve RTÜK'e gönderdiklerini, iki kurumun Çalık Grubu'nun bu varlığa sahip olup olmadığına ilişkin araştırmalarını yapacağını onaydan sonra kendilerinin de teslim sürecini başlatacaklarını aktardı. SABAH-atv için küçük yatırımcılar konusunda çözüm aradıkların bildiren Ertürk, "Öncelikli alacaklar var. TMSF ve Maliye var. Bunlar ödendikten sonra, ortada ne kalacak onun için çalışıyoruz" diye konuştu.