kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Göstermelik temel atıp milletin gözünü boyamayacağız'

Hazal ATEŞ ANKARA
Başbakan Erdoğan, göstermelik temel atıp küçük ödenek koyarak milletin gözünü boyamayacaklarını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Göstermelik temel atıp milletin gözünü boyamayacağız'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki hükümetler döneminde atılan temelleri kendilerinin yaşama geçirdiklerini belirterek, "Birileri temel atar ve unutur biz ise gelir unutulanları hayata geçirir halkımızın hizmetine sunarız" dedi. Erdoğan, Hatay Havaalanı ve aralarında TOKİ konutlarının da bulunduğu bazı tesislerinin ortak açılış törenine katıldı.

'HER ŞEY TARTIŞILIR HİZMET KALIR'
Erdoğan, havaalanının açılışında yaptığı konuşmada, "Türkiye'de her şey tartışılır, her şey gelip geçer ama yapılan hizmetler kalır'' dedi. Siyasetçi ve yöneticiler için en büyük mutluluğun halkın gönlünü kazanacak, rızasını, hayır duasını alacak ve halkın hayatını kolaylaştıracak hizmetlere imza atmak olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "22 Temmuz seçimlerinden sonra açılış törenlerine yönelik ziyaret programlarına Hatay'ı dahil edeceğimi söylemiştim. Bugün sözümü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum.'' Erdoğan havaalanı ve TOKİ konutlarının açılışından sonra Türkiye ile Suriye arasındaki ticaret için son derece önemli olan Cilvegözü Sınır Kapısı'nın açılış törenine katıldı.

'UNUTULANLARI BİZ YAPARIZ'
Başbakan burada da yaptığı konuşmada, önceki hükümetler döneminde atılan temelleri kendilerinin yaşama geçirdiklerini belirterek, "Göstermelik temel atıp bekçi parası kadar ödenek koyarak milletin gözünü boyayanlardan olmadık olmayacağız. Birileri temel atar unutur biz ise gelir unutulanları hayata geçirir halkımızın hizmetine sunarız" dedi. Erdoğan, Hataylı işadamları ve kimi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Büyük Antakya Oteli'nde verilen akşam yemeğine katıldı. Başbakan yemekteki konuşmasında, hükümet olduklarında, kamu borç stokunun milli gelire oranının yüzde 78.3 olduğunu, bugün ise yüzde 40'ın altına indiğini anlatarak, "IMF'ye olan borç 23.5 milyar dolardı, bugün ise 7.2 milyar dolara indi" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan akşam yemeğinin ardından dün gece İstanbul'a döndü.