kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Hollanda'da, Türk filmlerinin gösterimi sürüyor
01:10
Hollanda'da, Türkiye'nin sanat ve kültür alanında daha iyi tanıtımının yapılabilmesi amacıyla Lahey Büyükelçiliği'nin girişimiyle düzenlenen Türk Sinema Günleri sürüyor.

Program kapsamında Utrecht kentinde Ahmet Uluçay'ın yazıp yönettiği, birçok ulusal ve uluslararası ödül kazanan ''Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak'' adlı filmi gösterildi.

Türkiye'nin Deventer Başkonsolosluğu ve Utrecht Belediyesi'nin işbirliği ve desteğiyle İngilizce altyazılı olarak gösterilen filme ilgi büyük oldu ve filmi Utrecht Belediye Başkanı bayan Annie Brouwer-Korf da izledi.

Utrecht'in Winkel van Sinkel adlı salonunda gösterilen film sonrası Deventer Başkonsolosu Hidayet Eriş tarafından izleyenler için bir de resepsiyon verildi.

Deventer Başkonsolosu Hidayet Eriş, Türkiye'nin sanat ve kültür değerlerinin tanıtımında sinemanın iyi bir araç olduğunu belirterek, gelecek dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde Türk sinemasından iyi örneklerin gösterimlerinin değişik kentlerde sürdürüleceğini söyledi.

Filme konu olan öykünün yaşandığı dönemin, Anadolu'da 1960'lı yıllar olduğunu belirten Eriş, o yıllarda, o koşullardaki insanların işgücü göçü çerçevesinde buralara gelerek bugün hangi noktalarda bulunduğunu, neleri başarabildiklerini Hollandalılar'a anlatabilmek açısından filmin iyi ve güzel bir örnek oluşturduğunu kaydetti.