kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan yeni Pişmanlık Yasası'na sıcak bakıyor

Dağda teröre bulaşmamış olanlara "Gel ananın babanın yanına git" çağrısı yapan Erdoğan, "Pişmanlık Yasası'ndan netice alınabilir görüşleri var. Biz de itibar ediyoruz" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, dağdaki PKK'lılara çağrıda bulunarak "Biz, dağa çıkışı engellemek ve dağda da kanlı teröre bulaşmamış, karışmamış olanlara da 'gel ananın babanın yanına git' diyoruz" dedi. Toplantı sonrasında AB-Afrika Zirvesi'ne katılmak üzere Lizbon'a giden Erdoğan, havalimanında gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı bu çağrıya açıklık getirdi ve yeni Pişmanlık Yasası çıkartılması gerektiği görüşlerine "itibar" ettiklerini söyledi. Erdoğan, şunları söyledi:

GÜÇLÜ DEMOKRASİ İÇİN
"Biliyorsunuz daha önce birçok adımlar atıldı. Pişmanlık Yasası, Terörle Mücadele Yasası, adına ne derseniz deyin, bu çalışmalardan beklenen sonuç o zaman alınamamıştı. Ama şu anda buna yönelik bir çalışmada netice alınabilir düşüncesinde olan görüşler var. Biz, bunların hepsine itibar ediyoruz. Ne gerekiyorsa bu yolda yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu adımları da güçlü bir demokrasi için atıyoruz. Ülkemizdeki barış zeminini güçlendirmek için atıyoruz. Hiç bu işe bulaşmamış olanları istismar edilmek suretiyle oraya giderlerse bunlar ülke için, Kürt kökenli vatandaşlarımız için birer kayıptır. Bu kaybı da engellemek istiyoruz.'' Erdoğan dün il başkanları toplantısında eylemlere karışmamış PKK'lılara şu çağrıda bulundu: "Biz dağa çıkışı engellemek ve dağda da bu kanlı teröre bulaşmamış, karışmamış olanlara da 'gel ananın babanın yanına git' diyoruz. Siyasetçinin de yapması gereken bu değil mi? Unutmayalım ki hükümetimiz sadece AKP'lilerin değil Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarının hükümetidir. Omuzlarımızda yüzde 47'nin değil yüzde 100'ün emanetini taşıyoruz." DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da Başbakan Erdoğan'ın "Eve dönüş" yasası çıkarılması halinde nasıl karşılayacakları sorusuna "Olumlu bir proje olursa Başbakan'ın yanında olacağız" yanıtını verdi.