kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AKP'liler tartışmalar sırasında Sevigen'in konuşmasını kesmediği için oturumu yöneten Mumcu'ya tepki gösterdi.

Başbakanın malı Meclis'i gerdi

ANKARA
TBMM Genel Kurulu'nda AKP'lilerin büyük bölümünün namaza gittiği sırada kürsüye çıkan CHP'lilerin Erdoğan'ın serveti ile ilgili sözleri kavga çıkardı..
2008 bütçesinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde kavgaya varan tartışmalar yaşandı. CHP'li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'nun yönettiği Genel Kurul'da uzun süredir ilk kez cuma namazı için ara verilmedi. Görüşmeler sürerken de AKP'li milletvekillerinin büyük bölümü cuma namazına gitti. Salon boşalınca CHP adına kürsüye çıkan Mehmet Sevigen, AKP'lileri eleştirerek "Arkadaşlar cumaya gitmiş olabilir ama burada millete hizmet etmek de ibadet kadar kutsaldır" dedi. İstanbul'da en çok gecekondu yapılan dönemin Erdoğan'ın belediye başkanlığı dönemi olduğunu, başbakanın ve bakanların çocuklarına özel imkanlar sağlandığını ileri süren Sevigen, şöyle dedi: "Başbakan'ın, Maliye Bakanı'nın, Ulaştırma Bakanı'nın oğlu, damatlar, yeğenler cirit atıyor. Bu bakan çocukları, Uludağ'a, Kartalkaya'ya, bizim çocuklarımız Cudi'ye, Gabar'a... Maalesef böyle bu işler. Başbakan nasıl zengin oldu? Ben çok iyi tanırım. Beraber il başkanlığı yaptık. Kendisi muhasebecilik yapardı. Peki nasıl zengin oldu? Bir işadamı çıktı, 'bir milyar doları var' dedi. Tek cevap verebildi mi?"

ÇİÇEK'TEN YANIT
AKP'liler sıra kapaklarına vurarak itiraz ederken, Sevigen'in konuşmasını sürdürmesi nedeniyle Güldal Mumcu'ya da tepki gösterdi. AKP ve CHP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürürken, yumruklaşma araya giren diğer milletvekilleri tarafından engellendi. Oturuma ara verildi. Yeniden açılan Genel Kurul'da hükümet adına konuşan Devlet Bakanı Cemil Çiçek, "Kimin nerede, ne kadar görev yapacağına TSK karar veriyor. Benim bir oğlum var. Çekti kurayı Siverek'te 8 ay görev yaptı. Kız yeğenim 2.5 sene Cizre'de, Silopi'de görev yaptı" dedi.

TERİM'İN MAAŞI POLEMİĞİ
Öte yandan DTP'li Sırrı Sakak, Fatih Terim'in 130 bin YTL olduğunu öğrendiğini belirterek "Helali hoş olsun ama gelir düzeyinin bu kadar düşük olduğu bir ülkede bu para çok değil mi" dedi. Meclis sıralarından Sakık'a "Büyük adam" diye seslenildi. Sakık da "O büyük adam da cumhurbaşkanı, başbakanı küçük adam mı" dedi.
Haberin fotoğrafları