kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çin'deki maden kazası: Ölü sayısı 105'e çıktı

Yeni Haber
Çin'in kuzeyindeki Şanşi eyaletinde bir kömür ocağında önceki gece meydana gelen grizu patlamasında ölenlerin sayısı 105'e çıktı. ..
Yerel makamların Linfen şehrine bağlı Hongtong ilçesindeki Rui Zhiyüen kömür ocağındaki patlamanın saati ve ocakta kaç işçi bulunduğu konusunda sürekli çelişkili açıklamalar yapması, ölü sayısı konusunda farklı rakamların verilmesine de yol açtı. Yeni Çin Haber Ajansı, 26 ceset daha çıkaran kurtarma ekiplerinin
ocakta en son 120 kişinin bulunduğunu açıkladığını bildirdi. Ajansın haberinde, yerel yetkililerin patlama saatini 6 saat gecikmeli bildirdikleri için ölü sayısının artmış olabileceği kaydedildi.

Patlama anında ocakta bulunan 15 işçinin kaçmayı başardığı veya kurtarıldığı bildirilmişti. Günde ortalama 13 kişinin maden kazalarında öldüğü Çin'deki kazaların çoğunluğu yetersiz güvenlik önlemlerinden kaynaklanıyor. Geçen ağustos ayında Şandong eyaletinde iki ocağı su basmış, 181 kişi ölmüştü. Çin makamları, bu yılın ilk çeyreğinde 1920 maden kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda 3069 kişinin öldüğünü açıklamıştı.