kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Filipinli çiftçiler Angelina Jolie'yi istiyor

Yeni Haber
Filipinler'de solcu çiftçiler grubu, Birleşmiş Milletler'den (BM), ordu müdahalesi nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtilen kişilerin durumunu incelemek üzere Hollywood yıldızı Angelina Jolie'yi Filipinler'e göndermesini istiyor.

Filipinler Çiftçi Hareketi (Kilusang Magbubukid ng Pilipinas) lideri Willy Marbella, ülkedeki mültecilerin koşullarının kötüleşmesiyle ilgili olarak BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (BMMYK) mektup gönderdiklerini söyledi. Marbella, "Haziran 2005'ten bu yana BMMYK Başkanı Antonio Guterres'den bu olayı ele alması ve ülke içinde yerlerinden edilenlerin gerçek durumunu görmesi için Angelina Jolie'yi göndermesini istiyoruz" dedi.

Oyunculuğunun yanı sıra BMMYK iyiniyet elçisi olarak yaptığı çalışmalarla dikkatleri çeken Jolie'yi ülkelerine davet eden Marbella, "her ay yüzlerce kişinin evlerinden ve çiftliklerinden zorla çıkarıldığını" belirtti. Filipinler'de, 1960'lı yıllardan bu yana aşırı solcu ve aşırı dincilerle ordu arasındaki çatışmalarda tahminen 160 bin kişi öldü, 2 milyon kişi ise yerlerinden oldu.