kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sulukule sakini yeni konut için göbek attı

SABAH
Sulukule'nin iki mahallesinde yaşayan 204 kiracı dün kura çekerek TOKİ konutlarından alacakları evleri belirledi. Bazı hak sahipleri sonucu geleneksel yöntemlerle kutladı..
Yenileme alanı ilan edilen ve 'Sulukule'' olarak bilinen Fatih'teki Neslişah ve Hatice Sultan mahalleleri sakinlerine, yeniden imar edilecek bu bölgeye karşılık TOKİ'nin Taşoluk'taki konutlarından verilecek evlerin kuraları çektirildi. Bazı mahalle sakinlerinin 'hakları yendiği' gerekçesiyle tepki gösterdiği kurada, bazıları ise yeni evlerini salona verilen müzik eşliğinde göbek atarak kutladı.

180 AY VADEYLE ÖDEME
Edirnekapı'daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi'ndeki kura çekimi sırasında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, iyileştirme çalışmalarıyla amaçlarının sadece bölgeyi yenilemek değil, yaşam koşullarını da iyileştirmek olduğunu söyledi. Tapu sahiplerinin belirlenen taşınmaz bedeli ile yeni yapılacak konut bedeli arasında çıkabilecek farkı TOKİ'ye 180 ay vadeyle ödeyeceklerini dile getiren Demir, bu mahallelerde halen yaşayan 282, bölge dışında yaşayan 472 mal sahibinin yanı sıra 434 kiracının da hak sahibi olduğunu kaydetti.

204 KİRACI EV SAHİBİ
Konuşması sırasında bir mahalleli, "İki eve bir ev veriyorsunuz, bizi mağdur ediyorsunuz'' şeklinde tepki gösterince Demir "Her tapuya bir daire veriyoruz. İki daire verirsek projeyi gerçekleştiremeyiz'' dedi. Konuşmaların ardından projenin ilk etabı için kura çekimine geçilince heyecan doruğa çıktı. Kurada, 204 kiracının oturacakları evler belirlendi. Kuranın ardından heyecan yerini sevince bıraktı ve bazı Sulukule sakinleri salona verilen müzik eşliğinde göbek atıp dans etti.