kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
M. Ahmedinecad G. W. Bush

Nükleer silah programını İran 2003'te durdurmuş

ABD Başkanı'nı kendi istihbaratı yalancı çıkardı. Uranyum zenginleştiren İran'ın nükleer silah programını kapattığı ortaya çıktı..
"Dünya liderlerine Üçüncü Dünya Savaşı çıkmasını istemiyorlarsa İran'ın nükleer silah yapımı çalışmalarını engellemeleri gerektiğini söyledim..." Üç hafta önce böyle konuşan ABD Başkanı George W. Bush köşeye sıkıştı... 16 ABD istihbarat biriminin ortak hazırladığı bir rapor, nükleer bomba iddialarını boşa çıkardı. Ulusal İstihbarat Tahmini (National Intelligence Estimate) başlıklı rapora göre "İran, nükleer silah çabalarını 2003'te durdurdu. Devam eden uranyum zenginleştirme programından ancak 2010-2015 yılları arasında bomba yapımı için yeterli plütonyum elde edebilecek."

BUSH: BASKI SÜRMELİ
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu "Rapor müfettişlerimizin İran'ın henüz açık bir tehlike oluşturmadığı konusundaki bulgularımızı doğruluyor" derken İran Dışişleri Bakanı "Yanlışlarını sonunda anladılar" yorumunu yaptı. İsrail'dense "Yeniden çalışmaları başlattılar. Engel olunmalı" açıklaması geldi. Bush "2003'te baskılarımız sonucu programı durdurmuşlardı. Değişen bir şey yok. Bu rapor bir tehlikenin sinyali. Daha önce programa başlayıp durdurduklarının kanıtı. İran'a baskı devam etmeli" dedi.