kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

SABAH-atv'ye tek teklif Çalık'tan, ihale bugün

TMSF'nin SABAH-atv satışı için açılan ihaleye sadece Çalık Grubu teklif verdi. Yapılan açıklamaya göre ihale bugün saat 11.00'de yapılacak..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından satışa çıkarılan SABAH-atv Medya İktisadi Bütünlüğü için açılan ihaleye sadece Çalık Grubu'nun şirketi olan Turkuaz teklif verdi. İhale için ön yeterlilik alan üç gruptan Nurol-Carlyle ve Lüksemburg merkezli RTL - İpek -Sancak grupları ihaleye katılmama kararı aldıklarını daha önce açıklamışlardı. Reuters'a bilgi veren bir TMSF yetkilisi ön yeterlilik alan üçüncü firma olan Turkuaz'ın teklif vermesiyle ihalenin bugün saat 11.00'de yapılacağını söyledi. Ardından resmi açıklama TMSF'den geldi. Ve yapılan açıklamada ihalenin planlandığı gibi gerçekleştirileceği duyuruldu. SABAH-atv Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesi için muhammen bedel 1.1 milyar dolar olarak belirlenmişti. Nurol-Carlyle ve RTLİpek- Sancak (Marma) gruplarının, SABAH-atv'nin Bütünlüğü'nün dokuz aylık bilançosu bazında muhammen bedele ulaşamadıkları için incelemelerin devam edebilmesi amacıyla ek süre istedikleri belirtilmiş ancak TMSF Başkanı Ahmet Ertürk dünkü bir gazetede yer alan demecinde tek teklif olsa dahi sürecin devam edeceğini söylemişti.

YABANCILAR ÇEKİLDİ
İhalede kapalı zarfların teslimi için son gün bugün, ihale tarihi ise 5 Aralık olarak açıklanmıştı. 5 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek ihalenin pazarlık tarihi ise 7 Aralık 2007 olarak belirlenmişti. 1.1 milyar dolar muammen bedel biçilen SABAH-atv ihalesi için daha önce Yunan Antenna, Alman ProsiebenSat. 1, Avrupa'nın en büyük medya grubu olan Bertelsmann bünyesindeki RTL grubu, ABD merkezli medya devi News Corp ve Çek medya şirketi Central Europe Media Enterprise (CME) firmaları ihale şartnamesini almışlardı. Ancak söz konusu şirketler ön yeterlilik için başvuru yapmadılar. Bu başvuruyu yapan 3 şirketten 2'si de önceki gün ihaleye teklif vermeyeceklerini açıkladılar.