kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Hillary Clinton'ın seçim bürosunda rehine eylemi
01:38
ABD'de, Demokratların başkan adaylarından Hillary Rodham Clinton'ın New Hampshire'daki seçim bürosuna girerek üzerinde bomba olduğu iddiasıyla 2 kişiyi rehin alan saldırganın, rehineleri bıraktığı belirtildi.

Yabancı ajanslar, yaklaşık 4 saat süren eylemin ardından serbest bırakılan 2 rehinenin durumunun iyi olduğunu duyururken, saldırganın dışarı çıkmadığı kaydedildi. Bu arada, bazı kaynaklar kesin olarak kaç rehine olduğunun bilinmediğini belirtiyorlar.

New Hampshire eyaletindeki Rochester'da bulunan seçim kampanyası bürosunda meydana gelen olayda, büroya giren bir kişi üzerindeki bombaları göstererek burada bulunan kampanya gönüllüsü 2 kişiyi rehin almıştı.

Yerel polisin yanı sıra bir bomba imha ekibi de olay yerine gelmiş ve çevredeki bazı iş yerleri ile Clinton'ın rakibi Barack Obama'nın seçim bürosu boşaltılmıştı.

Hillary Clinton'ın Rochester'da olmadığı ve Virginia eyaletinde yapması planlanan konuşmasını da bu olayın ardından iptal ettiği açıklanmıştı.

AP ajansı, Hillary Clinton'ın, olay esnasında başkent Washington'da olduğunu ve etrafındaki güvenlik tedbirlerinin artırıldığını bildirdi.