kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gövde kısmı ise 150 metre ilerdeydi. Parçalar buraya kadar yayılmıştı... Arka kanat yüksek bir tepede bulundu.

Kurtulan olmadı

Mustafa YİĞİT - Yusuf DALAMAN - Recep AKTEPE - Öne
İstanbul'dan kalkan uçak 01.36'da Isparta'da inişe geçerken düştü. Uçağın enkazı sabaha karşı dağlık bölgede üç parça halinde bulundu. Uçaktaki 7'si mürettebat 57 kişinin hepsi ..
Atlasjet'in World Focus Havayolları'ndan kiraladığı KK4203 sefer sayılı MD-83 tipi yolcu uçağı, önceki gece saat 23.20'de İstanbul-Isparta seferini yapacaktı. Ancak sis nedeniyle Priştina'dan geç gelen uçak, 1.5 saat rötarla saat 00.50'de havalanabildi. 7 mürettebat ve 49 yolcusu bulunan uçak, saat 01.18'de Isparta semalarına ulaştı ve Süleyman Demirel Havalimanı'na inmek üzere alçaldı. Pistin iniş yönüne doğru manevra yapan uçağın kaptan pilotu, 01.35'te kuleyle irtibat kurdu. Ardından da pisti gördüğünü ve inişe geçeceğini söyledi. Ancak 01.36'da uçakla bağlantı kesildi. Uçakla yeniden bağlantı kuramayan kule, durumu yetkililere bildirince hemen arama çalışmalarına başlandı.

TEPEYE ÇARPTI
Uydu aracılıyla uçağın koordinatlarını bildiren ELT cihazından sinyal alınamayınca, çevredeki göllere düşmüş olabileceği ihtimali göz önüne alındı. Hava Kuvvetleri de Ankara'dan termal kameralı helikopterleri gönderdi. Helikopterler, 06.00 sıralarında enkazı, Keçiborlu ilçesine bağlı Türbetepe mevkisinde tepeye çarpmış olarak buldu. Havalimanına 12 kilometre, mesafedeki dağlık bölgede bulunan bin 830 metre yükseklikteki tepeye inen ekipler, canlı olup olmadığını kontrol etti. Ancak kurtulan olmadığı belirlendi. Gün ağardığında ise uçağın arka kanat ve motor bölümünün tepenin üst kısımlarında, gövde kısmının da tepenin hemen aşağısında yaklaşık 150 metre mesafede, enkazın da geniş bir alana yayılmış halde olduğu görüldü. Kazada, 2 pilot, 4 hostes ve bir teknisyenle 49 yolcu ve listede adı bulunmayan 1.5 aylık bir bebek olmak üzere 57 kişi öldü.