kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Büyük sevincin yaşandığı manastırdan köylülere şeker dağıtıldı.

Kaçırılan rahip serbest bırakıldı

Erdal ATAY-BATMAN Mürsel ACAY Hüseyİn KAÇAR, Halis
Mardin'den kaçırılan rahip Savcı dün Batman'da serbest bırakılınca bir yakınının işyerine sığındı. Papaz Bektaş'ı arayan Savcı, "Gelin beni alın" dedi..
Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Barıştepe köyündeki Mor Yakup Manastırı'na giderken kaçırılan rahip Edip Daniel Savcı dün Batman'da serbest bırakıldı. Kendisini kaçıranlar tarafından serbest bırakılan rahip Savcı, Batman'da Müslüman olan mobilyacı arkadaşı hacı Mehmet Öner'in işyerine gidip Mardin Deyrulzaferan Manastırı papazı Yusuf Bektaş'ı arayarak, "Gelin beni alın" dedi.

"BİTKİN HALDEYDİ"
Manastırdakilerin güvenlik güçlerine haber vermesi üzerine rahip Edip Daniel Savcı, polis ve jandarma tarafından alınarak Batman Bölge Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadesi alınan rahip daha sonra Midyat'a gitti. Rahibin serbest kaldıktan sonra gittiği arkadaşı Öner şunları söyledi: "Sağ gözü morarmış ve bitkin haldeydi. Başından geçenleri anlattı. Kendisini kaçıranlar iki gençmiş. Aracını durdurup kendi otomobillerine binmesini istemişler. Rahip binmek istemeyince birisi yumruk atıp gözünü morartmış. Ardından gözünü bağlayıp Batman'a getirmişler." Rahibin kendisini kaçıran iki kişinin "Paramız yok, bize para vereceksin" dediğini belirten Öner şöyle devam etti "Batman'da getirdikleri evdeki arkadaşları rahibi kaçırdıklarını bilmiyormuş. Rahip, kendisini kaçıranların parasız ve işşiz gençler olduğunu anlayınca bırakmaları için gece 02.00'ye kadar ikna etmeye çalışmış. Dün sabah kendisini kaçıran iki kişi evden çıkınca, diğer ev sahibi 'Benim seninle işim yok. Çek git' demiş ve rahibi serbest bırakmış. O da doğruca bana geldi." Rahibin bulunması ile ilgili olarak Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın Turabdin Metropoliti Timotheos Samuel Aktaş'ı arayarak, "Gözünüz aydın" dediği bildirildi. Batman Vali Vekili Aziz Mercan da, olayın faillerinin yakalanması için çok yönlü soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. Mercan "Rahip Savcı'yı kaçıranlar için jandarma ve emniyet güçleri tarafından arama çalışmaları yapılıyor" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aktaş'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Aktaş, "Sayın Başbakan geçmiş olsun dileğinde bulunduktan sonra, 'Selamlarımı Süryani cemaatine iletin' dedi. Çok sevindim" dedi.
Haberin fotoğrafları