kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Uçak kazası anı ile ilgili meteorolojik bilgiler

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Uçak kazası anı ile ilgili meteorolojik bilgiler
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçak kazası sırasında görüşün 10 km üstü, sıcaklığın 0 derece, nem oranının -3 ve rüzgarın sakin olduğu bilgisini verdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İstanbul -Isparta seferini yapmakta olan Atlasjet Havayolları'nın, Worldfocus Airlines'tan kiraladığı MD 83 tip 4203 Sefer Sayılı yolcu uçağının, hava limanından yaklaşık 12 km uzaklıktaki, Çukurören Yenitepe köyleri arasında bulunan 1830 m rakımlı Türbe Tebe Mevkiine düşmesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Arama kurtarma ekiplerinin saat 06:55'te olay yerine vardığı belirtilen açıklamada, "Ekiplerce yapılan ilk incelemelerde, herhangi bir yaşam belirtisine rastlanmamıştır. Sağlık ekipleri ve ambulanslar olay yerine hareket etmişlerdir" denildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Vekili Orhan Birdal'ın olay mahaline hareket ettikleri belirtilen açıklamada; saat 08:45 itibariyle de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde görevli 2 Kaza Kırım Uzmanıyla beraber Isparta'ya gitmek üzere yola çıktığı aktarıldı.

Açıklamada, olay anı ile ilgili meteorolojik bilgiler de verildi. Görüşün 10 Km üstü, sıcaklığın 0 derece, nemin -3 ve rüzgarın sakin olduğu bildirildi.

CİHAN