kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya flaş haber geçti

Yeni Haber
Türkiye'deki uçak kazası dünya basınında geniş yankı buldu. Yabancı medya kuruluşları kazayı birinci ve flaş haber olarak duyurdu. Yabancı basın kuruluşlarında, kazada kurtulan olmadığına dikkat çekildi ve uçağın World Focus Havayollarından kiralandığı hatırlatıldı.

Dünyanın önde gelen basın kuruluşları kazayı ilk flaş haber olarak şöyle duyurdu :

-BBC : Türkiye'nin güney batısında meydana gelen uçak kazasında 56 kişi öldü. Uçak 49 yolcu ve 7 mürettabat taşıyordu. Düşmeden önce radardan çıkan uçak İstanbul'dan Isparta'ya gidiyordu. Bir yetkili uçağın pilotunun uçak düşmeden biraz önce iniş için izin aldığını belirtti. Kazayla ilgili olarak kriz masası kuruldu.

-CNN : Türkiye'de 56 kişiyi taşıyan jet yolcu uçağı Türkiye'nin güneyinde pilot inişe hazırlanırken düştü. Düşen uçağın şirketi Atlas Jet Genel Müdürü Tuncay Doğaner şu ana kadar kazadan kurtulan kimsenin olmadığını belirtirken uçağın World Focus Havayollarından kiralandığını açıkladı.

-EL CEZİRE: El Cezire Televizyonu, haberinde ise, kazada kurtulan olmadığını vurgularken kazanın uçağın inmesinden kısa bir süre önce meydana geldiğini kaydetti. Kanal, kazanın nedeni olarak hava koşullarının dışlandığını da belirtti.

-LE MONDE: Fransız Le Monde gazetesi, internet sayfasında ise, 56 kişinin bulunduğu uçağın kazasında kurtulan olmadığını belirtirken "Şu an için kazanın nedenleri bilinmiyor" diye yazdı.

(ANKA)