kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ölenlerin yakınlarının feryadı

Yeni Haber
Isparta'da düşen Atlasjet Havayolları'na ait yolcu uçağının enkazı etrafındaki güvenlik şeridi genişletildi. Jandarma, ekiplerin daha rahat çalışması ve ölenlerin yakınlarının cesetleri görüp infiale yolaçmaması için emniyet şeridini 100 metre geriye attı.

*OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


"HER BİRİNİN İLGİNÇ BİR HİKAYESİ VAR" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Ölenlerin yakınları, gazeteciler ve diğer görevliler, enkazın bulunduğu Türbetepe'nin arkasında bulunan Boyalı Tepesi'ne çekildi. Ölenlerin yakınları cesetleri görebilmek için emniyet şeridini geçmeye çalışıyor, ancak jandarma buna izin vermiyor. Olay yerinde yaklaşık 220 yakının bulunduğu tahmin ediyor.

Bu arada, yakınlarının öldüğü haberini alanlar bölgeye gelmeye devam ediyor. Sinir krizi geçirenlere bölgede hazır bekletilen sağlık görevlilerince müdahale ediliyor. Cesetlerin taşınması için Isparta ve Burdur başta olmak üzere çevre ilçelerden getirtilen yaklaşık 30 ambulans hazır bekletiliyor. Bunun yanısıra itfaiye ve arama kurtarma ekipleri de bulunduruluyor.

Ayrıca, coğrafik şartları zor olan bölgede Isparta Özel İdare ekipleri ve iş makineleriyle yol açma çalışması yapıyor. Kazada ölen 50 yolcudan 9'unun Burdurlu olduğu, Isparta'dan memleketlerine geçmek için Atlasjet uçağına bindiği öğrenildi. Ölen yolcular arasında bulunan Kayseri Erciyes Üniversitesi öğrencisi Şakir Özsoy da bunlardan sadece biri. Çin dili eğitimi alan ve İstanbul'da staj yapan son sınıf öğrencisi Özsoy, Isparta'da ölen anneannesinin cenaze merasimine katılmak üzere bölgeye gitmek için uçakta olduğu öğrenildi.

CİHAN