kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Saldırgan köpeğin sahibine 10 yıl hapis
Fransa'da, iki küçük çocuğun köpekler tarafından parçalanmasının ardından çalışmalarına başlanan yeni yasa tasarısı dün mecliste onaylandı. Saldırgan köpeklerin sahiplerine de ağır cezalar getiren yasada, bu tür köpeklerin çok kısa sürede infazı ve sahibine de 10 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor... Yasa, "Saldırgan köpekleri beslemek için sahiplerinin özel ehliyet alması zorunluluğu" getiriyor. Bu köpeklere sahip olmak isteyenler uzmanlar tarafından eğitilecek.

Dişi antilop 'tek gecelik' takılıyor
İngiliz hayvan bilimcilerin yaptığı araştırma, dişi Afrika antiloplarının karşı cinsle sadece bir gecelik ilişkiye girdiklerini ortaya çıkardı. Dr. Jacob Bro-Jorgensen başkanlığındaki ekibin çalışmasında, "Dişi antilopların çiftleşmek istediği partnerle yılın sadece belli bir zamanında ve belli bir yerde buluştuğu, bir kez birlikte olduğu erkek antilopla bir daha çiftleşmediği" belirtildi.

Sarhoşa içki servis edene para cezası
İngiltere'de bugünden itibaren sarhoş müşterilerine içki servisi yapan mekanların elemanlarına 80 sterlin (yaklaşık 195 YTL) para cezası verilecek. Gizli polisler alkol satan dükkânları ve eğlence yerlerini dolaşarak denetim yapacak, sarhoşa alkol servisi yaptığını saptadıkları bar çalışanlarına ceza üniformalı polislerin elinden verilecek. Uygulama, 22 Aralık'a kadar 4 hafta boyunca cuma-cumartesi akşamları sürecek.