kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İrfan Atasoy'un yönettiği ya da oynadığı 4 filme Hollywood makyajı yapanlar, filmlerin isimleriyle birlikte oyuncu adlarını da değiştirmiş.

Eski Türk filmlerine Hollywood sahteciliği

Mehmet ÇALIŞKAN
Yönetmen İrfan Atasoy'un 70'li yıllarda imza attığı 4 Türk filminin DVD'leri; ABD, İtalya ve Almanya'da 'Hollywood yapımıymış gibi' piyasaya sürülmüş!..
70'li yıllara çektiği aksiyon filmlerle damgasını vuran yönetmen, yapımcı ve oyuncu İrfan Atasoy'un kızı Zeynep Atasoy, geçtiğimiz ay gittiği Almanya'da ilginç bir olay yaşadı. Atasoy, orijinal filmler satan mağazaların raflarında babasının 'Yankesici', 'Hergele', 'Anasının Gözü' ve 'Gördüğün Yerde Vur' adlı filmlerinin 'Hollywood versiyonu' DVD'lerini görünce şok oldu. DVD kapaklarında babasının adının 'Tony Tiger', Fikret Hakan'ın ise 'Jean Pierre Blanehard' olarak değiştirildiğini gören Zeynep Atasoy, Türkiye'ye dönerken orijinali İrfan Film yapımı olan 4 filmin DVD'sini satın aldı.

Firmanın kaydı yok
DVD kapaklarında logosu bulunan yapımcı firma hakkında araştırma yapan ünlü yapımcı, şirketle ilgili kayıt bulamadı. Sahte DVD'lerinin Amerika ve İtalya'da da satışa çıktığını öğrenen İrfan Atasoy, dava açacak şirket veya kişi de bulamayınca; son çare olarak savcılığa suç duyurusu yapma kararı aldı.
Haberin fotoğrafları