kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Babasının tablolarını ucuza kapatmaya çalıştı

YASEMİN TAŞKIN
Robert De Niro, ressam babasının 10 tablosunu ucuza almaya çalıştı. Ancak tabloların sahibi Ida Bennuci bu talebi geri çevirdi..
İtalyan asıllı Amerikalı aktör Roberto De Niro, Romalı ünlü galerici Ida Benucci'nin elinde olan babasının tablolarını yok pahasına istedi. Ancak Benucci, piyasada 25 bin ila 150 bin dolar arasında fiyat biçilen tabloları ünlü aktöre ucuza satmaya yanaşmadı. Roma'nın merkezinde bulunan galeride kısa süre önce ünlü aktör Robert De Niro'nun kendisiyle aynı isme sahip olan ressam babasının tam 10 tablosu satışa çıkarıldı. İtalyan asıllı Amerikalı aktör de Benucci'nin elinde olan babasının tablolarını gerçek değerlerinden daha ucuza istedi.

Polemikler çıktı
Yaklaşık 2 yıl önce Benucci'nin eline geçen 12 tablodan bugün 10 tane kaldı. Ida Benucci bu tablolardan ikisini Romalı koleksiyonculara sattı. Benucci bu tabloları bundan 2 yıl önce Manhattan'daki Salander-O'Reilly Galerisi'nden ödenmeyen alacakları karşılığında almıştı. Bundan bir ay sonra ise Salander iflas ederek galerisini kapattı. O andan itibaren de Benucci, Amerikan basının hedefi haline geldi. Amerikan basınında, iflas anında tabloların hala galeride olduğuna ilişkin yazılar çıktı. Ida Benucci ise; tabloları iflastan önce satın aldığını söyledi. Benucci'ye göre Amerikan basını, galerisini 2 yıl önce ziyaret eden Robert De Niro ile çatışmasını istiyor. İkilinin arasında yaşanan polemiğin tabloların fiyatlarını olumlu etkileyebileceği söyleniyor.
Haberin fotoğrafları