kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Baran Tursun

Baran'a 'Dur' dedim kucağıma yığıldı

Fatih ŞENDİL
Polis kurşunuyla vurulan Baran'ın arkadaşı anlattı: Terörist değiliz, ona 'Dur' dedim, kolunu tuttum, kucağıma düştü, bu arada kaza meydana geldi..
İZMİR'DE önceki gece "Dur" ihtarına uymayınca yaşanan kovalamacada polisin açtığı ateş sonucu ensesinden vurulan ve beyin ölümü gerçekleşen Baran Tursun (20), yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşatılıyor. Olayla ilgili polis memuru O.A. tutuklanırken, doktorlar, Tursun'un yaşamasının mucizeye bağlı olduğunu belirtiyor.

BABANIN İSYANI
Olay anında Baran Tursun'un yanında bulunan arkadaşları Emre Ökçelik ve Atilla Doğan ise emniyette ve savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Hastaneye giderek Baran'ın ailesine destek olan iki genç, dehşet anlarını SABAH'a anlattı. "Biz terörist değiliz" diyen gençler, "Ne uyarı lambası yanıyordu, ne de megafonla bir ikaz oldu. Yolumuz falan kesilmemişti. İlerde yolumuza devam ederken önde sadece duran bir aracı geçtikten sonra tek bir mermi atıldı" dediler. Ön koltukta oturan Atilla Doğan, her şeyin çok kısa bir süre içinde olduğunu belirterek, "Biraz alkol aldık. Ardından eve dönmek için yola çıktık. Polis barikat kursa dururduk. Bir el ateş edildi. O da Baran'a isabet etti. Baran'ın kolunu tuttum, 'Dur' dedim. Tam o anda mermi gelmiş. Baran kucağıma yığıldı ve kaza yaptık" diye konuştu. Müteahhit baba Mehmet Tursun ise, "Bir polisin tutuklanmasıyla bu iş bitti mi? Diğer sorumlular da cezalandırılsın. Konuyu TBMM'ye taşıyacağım. Benim oğlum terörist değil, her kaçanı polis kafasından mı vuracak? Bu işin peşini bırakmayacağım. Servetimi harcayıp avukatlar tutup gereğini yapacağım" dedi.

BARİKAT BİLE YOKTU
Tursun, "Ben bir polisin çocuğunu vurduğumda ne kadar ceza alacaksam, eksiği fazlası yok, bu kadar ceza almalı bu polis de" diye konuştu. Olayın önce kaza dendiğini, hastanede kafasında kurşun olduğunun belirlendiğini belirten Tursun, "Ben oğluma her zaman, gece tanımadığı kişiler durdurmak istediğinde durmamasını söylemiştim. Bunlar da durmamışlar. Dünyanın hiç bir yerinde bir polis, yolda kendi arabasıyla barikat kuramıyorsa, o polisi hemen görevden almak lazım. Barikat falan kurulmamış, sadece yolun kenarında polisler beklemiş" dedi.