kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Prenses Diana öldüğünde hamile değildi

AA
Yeni Haber
İngiltere'de bir patoloji uzmanı, Prenses Diana'nın öldüğü zaman hamile olmadığını bildirdi.

Patolog Robert Chapman, Diana ve erkek arkadaşı Dodi El Fayed'in ölümüyle ilgili İngiliz Yüksek Mahkemesinde açılan soruşturma kapsamında verdiği ifadede, Prenses Diana'nın ölümünden sonra yaptığı otopside hamilelik belirtileri saptamadığını söyledi.

Chapman, Prenses Diana'nın rahminin ve yumurtalıklarının hamilelik belirtileri göstermemesinin, "hamileliğinin 3 haftadan az olup olmadığı" şeklinde değerlendirilmemesi gerektiğine dikkati çekti.

Avukatın Diana'da hamilelik belirtisi tespit edip etmediği sorusunu "hayır" diye yanıtlayan uzman, hamileliğin, rahmin hacmindeki değişiklikle ve gebelik kesesinin oluşması şeklinde kesinleştiğini kaydetti.

Hamilelik belirtilerinin en erken 7 günden sonra tespit edilebileceğini belirten uzman, hamileliğin ilk günüyle 7'nci gününe kadar görünecek hiçbir şey olamayabileceğini, ancak 7'nci günden 14'üncü güne kadar bir şeyler tespit edilebileceğini ve ondan sonra ise hamileliği işaret edebilecek şeyleri görme olasılığının artacağını sözlerine ekledi.

İngiltere'de 2 Ekim'de başlayan soruşturma, Diana'nın hala tartışılan ölümü hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarmayı amaçlıyor.