kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Al Gore çevre için 3 milyon $ toplayacak

HABER MERKEZİ
Küresel ısınmaya karşı bu cuma düzenlenecek Fortune Forum gecesinin bu yılki konuğu, Nobel Barış Ödüllü Al Gore olacak..
ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore için bu yıl çok önemliydi. Önce Oscar aldı, ardından küresel ısınma ile mücadelede başı çektiği için 2007 Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldü. Gore ödülü 10 Aralık'ta almaya hazırlanırken, bu cuma gecesi Londra'da çok önemli bir yemeğe katılacak. Eski bir güzellik kraliçesi ve model olan 37 yaşındaki Hint kökenli İngiliz Renu Mehta'nın düzenleyeceği bu geceye Gore dışında, Pakistan eski Başbakanı Benazir Butto, ünlü şarkıcı Bob Geldof, güzel Hollywood yıldızı Daryl Hannah ve Damien Rice gibi önemli isimlerin de katılması bekleniyor. Ancak Butto'nun, ülkesindeki karışıklık nedeniyle söz verdiği halde bu geceye katılıp katılmayacağı bilinmiyor. Gecenin amacı, bu ünlülerle 500 zengini bir araya getirip, onlardan gelecek yardımlarla hayır kurumlarına katkıda bulunmak. "Fortune Forum" adı verilen geceye katılmak isteyenler kişi başına bin ila 50 bin sterlin ödeyecek. Gecede 3 milyon dolarlık bağış toplanması amaçlanıyor.

GEÇEN YIL CLINTON KONUKTU

Dünyanın en önemli yardım kuruluşlarından biri kabul edilen Fortune Forum'un başında tanınmış uluslararası gazeteci Daphne Barak bulunuyor.
Politik ve kar amacı taşımayan forumda geçen yıl eski ABD Başkanı Bill Clinton konuk olmuştu.