kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hükümetin GAP çıkarmasına ilk destek Koç'tan

Rahim AK EKONOMİ
Koç'un şirketi Tat Konserve, hükümetin başlattığı 'GAP bölgesinin canlandırılması' projesine uygun olarak Balıkesir'deki tesislerini söküp GAP'a taşıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hükümetin GAP çıkarmasına ilk destek Koç'tan
Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Nazım Ekren'in bir süre önce yaptığı çıkarma ile Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) bölgesinin ekonomik olarak canlandırılması projesiyle ilgili ilk destek Koç Grubu'ndan geldi. Koç Grubu'nun şirketi Tat Konserve, Balıkesir'deki tesislerini söküp GAP Bölgesine taşıyacağını açıkladı. Şirket borsaya yaptığı açıklamada, "Şirketimiz yönetim kurulunun yapmış olduğu toplantıda; mevcut ihracat ve iç piyasa koşulları dikkate alınarak, şirketimizin konserve işleyen işletmelerini yeniden yapılandırıp daha verimli çalışır hale getirmek amacıyla yürütülen çalışmaların devamı olarak, hammadde maliyetleri ve üretim koşullarında önemli iyileşmeler sağlayacağı tespit edilen GAP Bölgesi'nde faaliyete geçilmesi yönünde karar alınmıştır" denildi. Tat Konserve ihracat amaçlı üretim yapılan Balıkesir işletmesinin kesin ve devamlı suretle faaliyetlerine 2008 Ocak ay sonu itibariyle son verilmesine, mevcut makine ve teçhizatının şirketin yüzde 68 oranında sahibi olduğu GAP Bölgesi'nde yerleşik Harranova A.Ş.'ye, satışına oy birliği ile karar verildiğini açıkladı.

ŞİRKET KÂRDA
Tat Konserve bu yılın ocak-eylül döneminde zarardan kâra geçti. Geçen yılın ilk dokuz ayında 20 milyon 464 milyon YTL zarar açıklayan Tat Konserve bu yılın aynı döneminde ise 15 milyon 105 bin YTL kâr açıkladı. Şirketin geçen yılki zararını bu yıl kâra çevirmesinde satış gelirlerindeki yüzde 23.3'lük artışın yanı sıra finansman giderlerindeki yüzde 38.6'lık düşüş de etkili oldu. 2009'nın ilk dokuz aylık kısmında 332 milyon 576 bin YTL satış geliri elde eden Tat Konserve'nin söz konusu dönemde 22 milyon 409 bin YTL finansman gideri bulunuyordu. Şirketin 2006 sonunda 442 milyon 87 bin YTL olan aktif toplamı bu yılın ilk dokuz aylık kısmında 331 milyon 158 bin YTL çıktı.
Haberin fotoğrafları