kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rus milyonerlere altın kaplama şişede votka!

Moskova'da üçüncüsü düzenlenen Milyonerler Fuarı'nda kristal kaplı otomobil, elmaslarla süslü flaş bellek, şişesi altın kaplama votka zenginlerin beğenisine sunuluyor..
Zengin Ruslar şarap alırken fiyatına bakıp, en pahalısını alıyor. Pahalı şarabın en iyisi olduğunu düşünüyorlar. Dünyanın 8 farklı şehrinde Milyonerler Fuarı düzenleyen Gijrath Media Group ortaklarından Yves Gijrath, Rusların alışveriş tarzını işte şöyle özetliyor: "Zenginler en pahalı en iyisidir mantığıyla yanılıyorlar. Bu yüzden şu an Moskova'dayız, markaların arkasındaki hikâyeleri anlatmak, onlara lüksün tanımını yapabilmek için." Forbes dergisinin listesine göre 2006'da 34 tane dolar milyarderi çıkartan Rusya, bu sayıyı 2007 yılında 53'e yükseltmişti. Milyarderlerin dışında 103 bin kişinin dolar milyoneri olduğu Rusya, Milyonerler Fuarı düzenlemek için biçilmiş kaftan. Geçen yıl 35 bin ziyaretçinin gezdiği fuar, bu yıl 45 bin ziyaretçi bekliyor.

742 DOLARLIK GALA BİLETİ
Fuarın Aktivitelerinden Sorumlu Direktörü Kudozova, "Bu fuarı 91 Rusyası'nda gerçekleştirdiğimizi düşünemiyorum. Rus zenginler daha da zenginleşirken, her geçen gün daha fazla lüks ürünler satın alıyorlar. Fuarın açılışında yapılan gala gecesi için sattığımız 742 dolarlık biletleri 15 bin kişi tereddütsüz satın aldı" diye konuşuyor. Fuarda birbirinden lüks ürünler arasında geçen sene satılık bir ada varken, bu sene yatlardan helikopterlere, 100 dolarlık bankı notlar yapıştırılmış gece elbiselerinden elmas kaplı USB flaş bellekler alıcılarını bekliyor. Fuarda ayrıca Volvo yeni konsept otomobili XC 60'ını tanıtırken, Kandinsky'nin bugüne kadar hiç sergilenmemiş 2 tablosu da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.